Ασύλληπτο: Σφράγισαν 3 γάτες σε υπό κατάληψη κτίριο - Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης (vid)

Ασύλληπτο: Σφράγισαν 3 γάτες σε υπό κατάληψη κτίριο - Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης (vid)

Ένα ανήκουστο περιστατικό κρατικής αναλγησίας σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες, με φόντο τις πρόσφτες αστυνομικές επιχειρήσεις. Θύματα τρεις γάτες, τις οποίες ουσιαστικά έθαψαν ζωντατές, καθώς τις σφράγισαν σε κτίριο υπό κατάληψη, με... λίγο φαγητό και νερό!

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου η αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμαν. Μετά τις συλλήψεις των κατοίκων, οι αστυνομικοί σφράγισαν το κτίριο, χτίζοντας πόρτες και παράθυρα.

Ο χώρος, όμως, δεν είχε εκκενωθεί τελείως.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο FB ενός κατοίκου και μέλους της ομάδας που διαχειριζόταν το κτίριο, ο οποίος βρέθηκε μεταξύ των συλληφθέντων, μέσα στο τριώροφο κτίριο βρίσκονταν δύο σκύλοι και πέντε γάτες.

Όπως αναφέρει: "Τα δύο σκυλιά τα μάζεψαν η φιλοζωική και τα βρήκαμε, είναι καλά. Για τα τέσσερα γατιά, το ένα πέθανε ΕΞΑΙΤΙΑΣ της αμέλειας των μπάτσων που άφησαν όλες τις πόρτες ανοικτές και βρέθηκε νεκρό. Τα άλλα τρία γατιά δεν τα πήραν ΠΟΤΕ και παρόλο που τους γνωστοποίησε αλληλέγγυος κόσμος πως είναι ακόμα μέσα και τις δύο προσπάθειες του υπαλλήλου της φιλοζωικής, το δήμο Αθηναίων προχώρησε στην οχύρωση του κτίριου (τοίχους σε όλα τα παράθυρα και μπαλκονόπορτες στην είσοδο, το πρώτο και το δεύτερο όροφο) με αποτέλεσμα τα γατιά να παραμένουν εγκλωβισμένα και να μην έχουν ΚΑΜΙΑ δυνατότητα να βγουν (άφησαν κάτι τροφές και νερά αλλά για κάποιες μέρες μόνο)".

Στις 9 Νοεμβρίου δημοσιεύθηκε ένα βίντεο στο Youtube, που δείχνει ομάδα φιλόζωων να προχωρούν στη διάσωση των εγκλωβισμένων γατών.

Κατά την επιχείρηση βρέθηκε μόνο μια γατούλα, ενώ οι άλλες δύο -η Κάλυ και ο Νουαρώ- παραμένουν ακόμα μέσα.

Αυτές είναι οι δύο γατούλες, που παραμένουν εγκλωβισμένες στο κτίριο.

*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: pets@nooz.gr

 

Powered by TUODY Software