Εγκατάλειψη ζώων: Η Λάρισα γέμισε αδεσποτάκια...

Εγκατάλειψη ζώων: Η Λάρισα γέμισε αδεσποτάκια...

Ολοένα και περισσότερα αδέσποτα συναντά κανείς σε δρόμους και πλατείες της Λάρισας, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί από τους κηδεμόνες τους.

Πληθαίνουν ολοένα τα περιστατικά εγκατάλειψης κατοικίδιων στη Λάρισα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, γεγονός πολύ ανησυχητικό.

Σύμφωνα με το onlarissa, κυκλοφορώντας στους δρόμους και τις πλατείες της Λάρισας παρατηρεί κανείς πολλά αδεσποτάκια, πολλά από τα οποία είναι θύματα εγκατάλειψης, καθώς φαίνονται περιποιημένα.

Αυτό επιβεβαιώνεται και μέσα από τις συνεχόμενες αναρτήσεις φιλοζωικών συλλόγων και σωματείων στη Λάρισα, που διαρκώς κοινοποιούν περιπτώσεις εγκαταλελειμμένων σκύλων στην πόλη.

Η εγκατάλειψη ενός ζώου, εκτός από το γεγονός ότι είναι μια παράνομη πράξη και επιφέρει κυρώσεις, είναι ηθικά απαράδεκτη. Ένα ζώο, το οποίο έχει μεγαλώσει στην ασφάλεια ενός σπιτιού και την θαλπωρή των κηδεμόνων του, είναι εξαιρετικά δύσκολο -έως ακατόρθωτο- να επιβιώσει στο δρόμο, με τόσους κινδύνους.

Εάν για διάφορους λόγους, δεν μπορεί κάποιος να συνεχίσει να έχει υπό την φροντίδα του ένα κατοικίδιο, η πολιτισμένη λύση είναι να αναζητήσει μια υιοθεσία γι' αυτό.

Κανένα ζώο δεν αξίζει να το καταδικάζουμε σε θάνατο, αφήνοντάς το απροστάτευτο και φοβισμένο σε ένα χαοτικό περιβάλλον.

*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: pets@nooz.gr

 

 

 

Powered by TUODY Software