Το φρούτο που ο Όμηρος ονόμαζε "δώρο των θεών"

Το φρούτο που ο Όμηρος ονόμαζε "δώρο των θεών"

Ο Όμηρος το ανέφερε ως "δώρο των θεών". Η γλυκιά, αρωματική, ζουμερή και μαλακή σάρκα του αχλαδιού, κάνει αυτό το φρούτο ιδιαίτερα αγαπητό, ενώ τα σημαντικά του διατροφικά οφέλη, το κάνουν σημαντικό "σύμμαχο" της υγείας μας.

Ανάμεσα στις πολλές ποικιλίες των αχλαδιών, το κινέζικο αχλάδι είναι αυτό με τη μεγαλύτερη διατροφική αξία, όμως και οι άλλες ποικιλίες είναι πολύ ωφέλιμες. Τα αχλάδια είναι στην εποχή όλο το χρόνο, αλλά κυρίως από τα τέλη του Ιουνίου μέχρι τον Φεβρουάριο, ανάλογα με την ποικιλία.

Tα αχλάδια αποτελούν εξαιρετική πηγή υδατοδιαλυτών ινών. Περιέχουν βιταμίνες Α, Β1, Β2, C, E, φυλλικό οξύ και νιασίνη. Επίσης, είναι πλούσια σε χαλκό, φωσφόρο και κάλιο και σε μικρότερες ποσότητες σε ασβέστιο, χλώριο, σίδηρο, μαγνήσιο, νάτριο και θείο και έχουν λίγες θερμίδες.

Θεωρούνται υποαλλεργικά φρούτα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αλλά ελάχιστα πιθανό να προκαλέσουν παρενέργειες και γι' αυτό προτείνονται σε άτομα που πάσχουν από διάφορες διατροφικές αλλεργίες.

Επιπλέον ωφελούν στην καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών. Ο χυμός από αχλάδι συστήνεται ακόμη και για βρέφη, ή για άτομα που έχουν αλλεργίες.

Βοηθούν πολύ στα εξής:

Αρτηριακή πίεση.
Πρόληψη κατά του καρκίνου 
Χοληστερόλη
Δυσκοιλιότητα
Πυρετό
Τόνωση του ανοσοποιητικού
Φλεγμονή
Οστεοπόρωση
Εγκυμοσύνη
Δύσπνοια
Πονόλαιμος

Επίλεξε τα αχλάδια που έχουν λεία και γυαλιστερή επιφάνεια και είναι σφιχτά και με πλούσιο άρωμα. Απέφυγε όσα έχουν χτυπήματα ή σκούρες κηλίδες. Έχε υπόψη σου πάντως, ότι ορισμένοι τύποι αχλαδιών-συνήθως οι ασιατικές ποικιλίες-έχουν σκούρες κηλίδες στον φλοιό τους και αυτό είναι φυσιολογικό.

Διατήρησε τα πιο άγουρα αχλάδια σε θερμοκρασία δωματίου, τυλιγμένα με χαρτί. Όταν μπορείτε να τα πιέσετε ελαφρά, είναι έτοιμα για κατανάλωση.

Πηγή: e-radio

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software