Πρόσωπο - κλειδί στην υπόθεση Έπσταιν... "συνελήφθη" από τον φακό

Πρόσωπο - κλειδί στην υπόθεση Έπσταιν... "συνελήφθη" από τον φακό

Σε εστιατόριο φαστ φουντ φωτογράφισε δημοσιογράφος της Washington Post, την Zισλέν Μάξγουελ, φίλη του χρηματιστή Τζέφρι Έπσταιν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις Ομοσπονδιακές Φυλακές του Μανχάταν, ενώ επρόκειτο να δικαστεί ως υπεύθυνος δικτύου εκματάλλευσης ανηλίκων, που φέρεται να προωθούσε σε ισχυρά άτομα.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, τα ίχνη της Μάξγουέλ, η οποία στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης περιγράφεται ως συνεργός του Έπσταιν, είχαν χαθεί.

Ωστόσο την Πέμπτη, στην Post εμφανίστηκε φωτογραφία της σε ένα πολυσύχναστο μέρος, στην περιοχή Holywood Hills.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τις φωτογραφίες, η 57χρονη φαινόταν ήρεμη, ενώ διάβαζε ένα βιβλίο για τις "μυστικές ζωές" πρακτόρων της CIA.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, μετά την αυτοκτονία του Έπσταιν, o ομοσπονδιακός εισαγγελέας, Ουίλιαμ Μπαρ, δήλωσε πως συνεργοί του χρηματιστή "δεν πρέπει να εφησυχάζουν" ενώ οι δικηγόροι της πλευράς του Έπσταιν, επιδιώκουν να μιλήσουν με την Μάξγουελ σχετικά με την υπόθεση.

Την Παρασκευή, η Μητροπολιτική Αστυνομία στη Βρετανία, επιβεβαίωσε πως το 2016 υπήρξε καταγγελία ενός κοριτσιού ότι είχε εξαναγκαστεί να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα Άντριου, ενώ ήταν ανήλικη.

Ωστόσο η Αστυνομία "εξέτασε τα υπάρχοντα στοιχεία" και έκρινε ότι δεν έπρεπε να προχωρήσει σε έρευνα.

Όταν η υποθεση είχε εξεταστεί από την Δικαιοσύνη τον προηγούμενο χρόνο, δικαστής είχε απορρίψει την περαιτέρω διερεύνηση χαρακτηρίζοντας την καταγγελία "χωρίς ουσία και αυθάδη".

Ο ίδιος ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Με πληροφορίες από Daily Telegraph

Powered by TUODY Software