Συμβουλές επιτυχίας από έναν... εκατομμυριούχο (και πρώην άστεγο!)

Συμβουλές επιτυχίας από έναν... εκατομμυριούχο (και πρώην άστεγο!)

Ο Χάρι Σάντερς από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία να μας διηγηθεί... Τη δική του!

Όταν ήταν μόλις 17 ετών όταν έμεινε άστεγος. Πέρασε δύσκολα, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Λίγα χρόνια αργότερα κατάφερε με το πείσμα, την επιμονή και την εργατικότητά του να γίνει εκατομμυριούχος.

Τώρα στα 21 του αποφάσισε να αποκαλύψει το μυστικό της επιτυχίας του.

«Ήταν μια τρομακτική και δύσκολη περίοδος της ζωής μου», λέει ο Σάντερς σε αυστραλιανά ΜΜΕ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Little Basil waiting for Dad to finish his meeting #miniatureschnauzer #business #studiohawkseo

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Harry Sanders | StudioHawk (@harrysandersseo) στις

«Ήμουν άστεγος για πάνω από έναν χρόνο κι αναγκαζόμουν να ζητώ καταφύγιο σε διάφορους ξενώνες και κέντρα υποδοχής, ενώ πολλά βράδια τα περνούσα σε καναπέδες συγγενικών προσώπων και φίλων. Η πρώτη νύκτα μου στο δρόμο ήταν η πιο δύσκολη. Δεν είχα ιδέα πού μπορούσα να πάω ή τι έπρεπε να κάνω. Δεν τόλμησα να ζητήσω βοήθεια κι έτσι κοιμήθηκα κάτω από μια γέφυρα. Κι αυτό μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνο καθώς οι άστεγοι έχουν ο καθένας τους τη δική του περιοχή, πράγμα που μου προξένησε πολλά προβλήματα στην αρχή. Ευτυχώς έβρισκα πάντα τροφή ρωτώντας εστιατόρια αν τους είχαν απομείνει αποφάγια ή καταφεύγοντας σε κέντρα διανομής συσσιτίων».

Παρά τις δυσκολίες, ωστόσο, η μάχη της επιβίωσης στο δρόμο, πρόσφερε στο νεαρό Αυστραλό πολύτιμα μαθήματα ζωής.

«Αυτή η εμπειρία με ωρίμασε, μ’ έκανε ανθεκτικό», λέει. «Αν δεν είχα ζήσει όσα έζησα δεν θα ήμουν ο άνθρωπος που είμαι σήμερα. Η εμπειρία αυτής της εξαθλίωσης μ’ έκανε πολύ πιο ανθεκτικό σε έντονες και δύσκολες καταστάσεις». Η αλήθεια είναι ότι ο 21χρονος εκατομμυριούχος οφείλει, όπως παραδέχεται, την κατοπινή του επιτυχία στην τρομακτική εμπειρία που απέκτησε ζώντας ως άστεγος στους δρόμους. «Σε αντίθετη περίπτωση θα είχα πολύ μικρότερο κίνητρο. Η αποφασιστικότητά σου να ξεφύγεις απ’ αυτή την κατάσταση και να κάνεις κάτι σπουδαίο στη ζωή σου γιγαντώνεται όταν ξέρεις ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Congratulations to StudioHawk for winning the ‘Rising Star’ Young Hero Award for 2019! ⭐️ #StudioHawk #seospecialist

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Harry Sanders | StudioHawk (@harrysandersseo) στις

Από άστεγος... εκατομμυριούχος!

 

Τον καιρό που έζησε ως άστεγος ο Χάρι γνώριζε ήδη κάποια πράγματα για τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων -το λεγόμενο SEO (search engine optimization)- με σκοπό την κατάταξή τους σε υψηλότερες θέσεις, κατά την παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας μέσω μηχανών αναζήτησης.

Έτσι αποφάσισε να τηλεφωνήσει σε πρώην συναδέλφους και πελάτες από τον τηλεφωνικό θάλαμο ενός ξενώνα αστέγων. Επί μήνες ολόκληρους έβρισκε τις πόρτες κλειστές.

Με την επιμονή του, ωστόσο, κατάφερε να προσελκύσει κάποιους πελάτες και με σκληρή δουλειά άρχισε να αυξάνει γρήγορα την πελατεία του.

Μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, μετακόμισε σε δικό του σπίτι!

Η ζωή του πρώην άστεγου άλλαξε άρδην όταν ξανάνοιξε προ διετίας την εταιρεία του, την Studiohawk, η οποία αξίζει σήμερα σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο Χάρι ελπίζει να εμπνεύσει με την ιστορία του κι άλλους νεαρούς επιχειρηματίες.

Δίνει μάλιστα και κάποιες συμβουλές επιτυχίας: «Να ντύνεστε, όπως σας αρέσει», λέει. «Δεν χρειάζεται να φοράτε κοστούμια. Να κοιμάστε τουλάχιστον οκτώ ώρες το 24ωρο και να διαβάζετε βιβλία και περιοδικά απ’ όπου μπορεί να αντλήσετε ιδέες. Να επενδύετε στους εαυτούς σας, να κάνετε περικοπές όπου μπορείτε και τα έξτρα χρήματα να τα βάζετε στην επιχείρησή σας. Ο στόχος σας να είναι να πετύχετε, όχι να βγάλετε πολλά λεφτά, ειδάλλως δεν θα τα καταφέρετε ποτέ»…

 

Powered by TUODY Software