Επιστημες

Χιλιάδες εργαζόμενοι με μερική παράλυση δαχτύλων

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι κάθε χρόνο παθαίνουν μερική παράλυση δακτύλων και παλάμης εξαιτίας του συνδρόμου της Ωλένιας Νευρίτιδας!

Νόμπελ: Στους Γκούντιναφ, Γουίτιγχαμ και Γιοσίνο το Νόμπελ Χημείας 2019

Ο Αμερικανός Τζον Γκούντιναφ, ο Βρετανός Στάνλεϊ Γουίτιγχαμ και ο Ιάπωνας Ακίρα Γιοσίνο τιμώνται με το βραβείο Νόμπελ Χημείας 2019 για την εφεύρεση των μπαταριών λιθίου - ιόντων, που είναι παρούσες σε πλήθος συσκευών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

Πόσο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους είναι οι Έλληνες έφηβοι;

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που αφορούν την ψυχοκοινωνική υγεία των εφήβων στη χώρα μας, όπως αυτά προκύπτουν από τις ανακοινώσεις του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας (ΕΠΙΨΥ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2019 την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019.

Δημιουργήθηκαν με γενετική τροποποίηση ταύροι χωρίς κέρατα

Η φράση «έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα» στο μέλλον μπορεί να μην έχει νόημα, αφού επιστήμονες στις ΗΠΑ δημιούργησαν μέσω γενετικής τροποποίησης ταύρους χωρίς κέρατα, οι οποίοι περνάνε και στην επόμενη γενιά το νέο μεταλλαγμένο χαρακτηριστικό, με αποτέλεσμα να γεννιούνται επίσης μοσχάρια χωρίς κέρατα.

Νόμπελ: Ο Πιμπλς, ο Μαγιόρ και ο Κελόζ τιμήθηκαν με το Νόμπελ Φυσικής

Ο Καναδοαμερικανός Τζέιμς Πίμπλς και οι Ελβετοί Μισέλ Μαγιόρ και Ντιντιέ Κελόζ ανακηρύχθηκαν σήμερα νικητές του βραβείου Νόμπελ Φυσικής 2019, καθώς οι ανακαλύψεις τους ρίχνουν φως στην εξέλιξη του σύμπαντος και παράλληλα αναδεικνύουν την ύπαρξη εξωπλανητών που κινούνται σε τροχιά γύρω από μακρινούς αστέρες με χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά του ηλίου.

Επιστημονική μέθοδος προβλέπει πόσο... δολοφονική θα γίνει μια τρομοκρατική ομάδα

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα νέο μοντέλο προειδοποίησης, που μπορεί με επιτυχία να προβλέψει σε πόσο δολοφονική θα εξελιχθεί μια τρομοκρατική οργάνωση, μετά την ανάλυση των πρώτων χτυπημάτων της.

Απίστευτο: Κρόνος, ο «βασιλιάς των 82 φεγγαριών»!

Ο Δίας παραμένει ο «βασιλιάς» του ηλιακού μας συστήματος από άποψη μεγέθους, αλλά ο Κρόνος ανακηρύχτηκε πια «βασιλιάς των φεγγαριών».

Αυτός είναι ο λόγος που τείνουμε να τρώμε περισσότερο!

Οι άνθρωποι τρώνε περισσότερο όταν είναι παρέα με φίλους ή με την οικογένεια συγκριτικά με τις περιστάσεις που δειπνούν μόνοι τους, σύμφωνα με νέα έρευνα, και το φαινόμενο αυτό αποκαλείται κοινωνική διευκόλυνση (social facilitation).

Αυξημένος καρδιαγγειακός κίνδυνος για όσους έχουν χάσει τα δόντια τους

Οι ενήλικες που έχουν χάσει τα δόντια τους, εξαιτίας κάποιας αιτίας άλλης πέρα από τραύμα, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, σύμφωνα με μια νέα σαουδαραβική επιστημονική έρευνα.

Powered by TUODY Software