Στην Ελλάδα ο διεθνής διαγωνισμός καινοτομίας ActInSpace!

Στην Ελλάδα ο διεθνής διαγωνισμός καινοτομίας ActInSpace!

Το διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας ActInSpace διοργανώνουν και φέτος το Μάιο στη χώρα μας το Corallia και το si-Cluster, με στόχο την ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος διαστημικής και την ανάδειξη της χρησιμότητας των διαστημικών τεχνολογιών σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται με την υποστήριξη του ελληνικού FabSpace, του ΕΜΠ, των ελληνικών δικτύων Copernicus Academy/Relay, της ΕΒΙΔΙΤΕ και της SPIN. Στις 25-26 Μαΐου, ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και στην Αθήνα.

Οι διοργανωτές προσκαλούν Έλληνες φοιτητές και νέους επιστήμονες να δηλώσουν συμμετοχή για να δημιουργήσουν ρεαλιστικές και καινοτόμες λύσεις με τη χρήση διαστημικών τεχνολογιών. Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής άτομα οργανωμένα σε ομάδες, από οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο και χωρίς κόστος συμμετοχής, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή. Για την κατάλληλη προετοιμασία των ελληνικών ομάδων θα διοργανωθεί σχετικό εργαστήριο την Τετάρτη 16 Μαΐου.

Ο νικητής που θα αναδειχθεί από τον εθνικό διαγωνισμό, θα κερδίσει ένα ταξίδι στην Τουλούζη, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό στις 27 Ιουνίου, που θα διεξαχθεί στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης αεροδιαστημική «Toulouse Space Show 2018». To διεθνές ΑctInSpace διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και τη Γαλλική Υπηρεσία Διαστήματος (CNES).

Η νικήτρια ομάδα του παγκόσμιου τελικού του ActInSpace θα κερδίσει, από την Air Zero G και την ESA, μια πτήση στο αεροσκάφος Airbus Zero-g για να βιώσει συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Στα βραβεία του διεθνούς διαγωνισμού περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, μια πιλοτική εμπειρία πτήσης μέσω του προσομοιωτή Airbus A320, καθώς και επίσκεψη στις εγκαταστάσεις δορυφόρων της Airbus.

Για δηλώσεις συμμετοχής

Περισσότερες πληροφορίες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software