Δημιουργήθηκαν τα πρώτα υβριδικά έμβρυα λευκού ρινόκερου!

Δημιουργήθηκαν τα πρώτα υβριδικά έμβρυα λευκού ρινόκερου!

Μέθοδοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής χρησιμοποιήθηκαν από επιστήμονες προκειμένου να δημιουργηθούν τα πρώτα υβριδικά έμβρυα του βορείου λευκού ρινόκερου, ο οποίος κινδυνεύει περισσότερο από κάθε άλλο ζώο στον πλανήτη να εξαφανιστεί. 

Το συγκεκριμένο επίτευγμα δημιουργεί ελπίδες για τη διάσωση έστω των γονιδίων του εν λόγω ρινόκερου, καθώς έχουν μείνει μόνο δύο θηλυκά στον κόσμο, μετά το θάνατο του τελευταίου αρσενικού. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά καλλιεργούνται με επιτυχία στο εργαστήριο έμβρυα μέχρι το στάδιο της βλαστοκύστης, δηλαδή ώριμα για εμφύτευση σε θηλυκό.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τόμας Χίλντεμπραντ του Ινστιτούτου Ζωολογικών Ερευνών Λάιμπνιτς του Βερολίνου και τον Τσέζαρε Γκάλι του του ιατρικού εργαστηρίου Avantea, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «Nature Communications».

Τα έμβρυα είναι υβριδικά, επειδή αποτελούν ένα υβρίδιο του λευκού ρινόκερου κι ενός στενά συγγενικού είδους ρινόκερου.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν κατεψυγμένα σπερματοζωάρια από πεθαμένους πια αρσενικούς βόρειους λευκούς ρινόκερους και επειδή υπάρχουν ελάχιστα ωάρια από τα θηλυκά του είδους του, γονιμοποίησαν -με την τεχνική της μικρογονιμοποίησης ή σπερματέγχυσης- ωάρια από τον συγγενικό νότιο λευκό ρινόκερο.

Με αυτόν τον τρόπο, προέκυψαν υβριδικά έμβρυα από βόρειο και νότιο λευκό ρινόκερο, τα οποία ωρίμασαν μέχρι το στάδιο της βλαστοκύστης και στη συνέχεια καταψύχθηκαν για μελλοντική εμφύτευση σε θηλυκά. 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software