Ένας χρόνος από το ατύχημα του Σουμάχερ

Ένας χρόνος από το ατύχημα του Σουμάχερ
Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα, 29 Δεκεμβρίου, από το πολύ σοβαρό ατύχημα που υπέστη ο Μίκαελ Σουμάχερ, κάνοντας σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων.

Ο Γερμανός πιλότος είχε σκοντάψει σε έναν μεγάλο βράχο, χάνοντας την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει προσέκρουσε με το σώμα του σε 2 πιο μικρές πέτρες, ενώ το μοιραίο χτύπημα φέρεται να ήρθε σε μία τρίτη πέτρα, στην οποία εξακοντίστηκε με το κεφάλι, με συνέπεια να ραγίσει το κράνος που τον προστάτευε και να τραυματιστεί σοβαρά.

Η βοήθεια στο σημείο του ατυχήματος ήταν άμεση, το ίδιο και η αερομεταφορά του Γερμανού στο νοσοκομείο του Μουτιέ, όπου αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Μετά το πέρας των πρώτων κρίσιμων ημερών, η κατάσταση της υγείας του σταθεροποιήθηκε, παρουσιάζοντας πολύ μικρή βελτίωση το επόμενο διάστημα.

Μετά από έξι μήνες στην εντατική o Σουμάχερ είχε σημαντική απώλεια βάρους, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκείνης της περιόδου ζύγιζε μόλις 55 κιλά. Εκείνες τις ημέρες ο Γερμανός πιλότος μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λοζάνης για να συνεχίσει την αποθεραπεία του, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβρη, η σύζυγός του μετέτρεψε το σπίτι τους στην Γενεύη σε κλινική αποκατάστασης προκειμένου ο Γερμανός να βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον, δίπλα σε αγαπημένα του πρόσωπα.

Το επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή παρακολουθεί έκτοτε προσωπικό 15 ανθρώπων, γιατρών, νοσηλευτών, βοηθών, φυσιοθεραπευτών, οι οποίοι παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα και περίθαλψη, σε συνδυασμό με τα σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί στην οικία του.

Η κατάστασή του βελτιώνεται σταδιακά, χωρίς όμως να υπάρχει θεαματική αλλαγή των δεδομένων.
Powered by TUODY Software