Αισιοδοξία για το γήπεδο της ΑΕΚ από Τσίπρα - παλαίμαχους

Αισιοδοξία για το γήπεδο της ΑΕΚ από Τσίπρα - παλαίμαχους
Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει άμεσα, μετά τις εκλογές, πολιτική πρωτοβουλία, ώστε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ο Δήμος και οι τοπικοί φορείς αλλά και οι φορείς εκπροσώπησης της ΑΕΚ, με στόχο να επικρατήσει γόνιμος διάλογος και κλίμα συνεργασίας, ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την σημερινή συνάντησή του με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ για το θέμα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το θέμα του γηπέδου έθεσαν στον κ. Τσίπρα οι Θωμάς Μαύρος, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Λάκης Νικολάου, Στέλιος Σεραφείδης, Στέλιος Μανωλάς και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι Αλέκος Φλαμπουράρης, συντονιστής των ΕΕΚΕ, Γιώργος Πάντζας, συντονιστής ΕΕΚΕ Αθλητισμού και Τζούλιο Συναδινός, συντονιστής του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας δήλωσε στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές πως είναι γνωστό ότι η ιστορική ΑΕΚ, μετά την κατεδάφιση του γηπέδου της και την απόσυρσή του από τον φάκελο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, για την οποία οι υπεύθυνοι βρίσκονται στο απυρόβλητο, έμεινε άστεγη. "Η ΑΕΚ -τονίστηκε χαρακτηριστικά- δικαιούται να αποκτήσει νέο, σύγχρονων προδιαγραφών γήπεδο στην ιστορική της έδρα και στο φυσικό της χώρο, αντάξιο του μεγέθους και της προοπτικής της κι ενταγμένο αρμονικά σε ένα αναβαθμισμένο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι "θα εργαστούμε ώστε από κοινού να βρεθεί ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ώστε και το δίκαιο αίτημα του κόσμου της ΑΕΚ για γήπεδο στη φυσική της έδρα να υλοποιηθεί και η πόλη και το περιβάλλον να προστατευθεί και κυρίως να υπάρξει ειρήνη στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας".

Η ΑΕΚ, αναφέρει η ανακοίνωση, κατεξοχήν ομάδα της προσφυγιάς και των λαϊκών στρωμάτων, δεν ανήκει στον εκάστοτε επιχειρηματία που διοικεί τη ΠΑΕ. Ανήκει στο λαό που την υποστηρίζει και υπογράμμισε: "Με δέσμευση και όραμα να απελευθερώσουμε το ποδόσφαιρο από τη στενή σφαίρα επιρροής επιχειρηματικών συμφερόντων, από τη βρωμιά και τη διαφθορά που το πνίγουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Με καλή θέληση και συνεννόηση απ' όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, χωρίς ακρότητες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούμε τον τρόπο να γίνει πράξη η επιθυμία του κόσμου της ΑΕΚ για γήπεδο στην ιστορική της έδρα".

Νικολάου: Καμία πλευρά να μην φτάνει στα άκρα

Από την πλευρά του, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ένωσης, Λάκης Νικολάου, στάθηκε στις διαβεβαιώσεις που έλαβαν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, πως το "γήπεδο θα γίνει ανεξάρτητα από τις διάφορες αντιξοόοτητες".

"Ήταν σαφής και ειλικρινής ότι θέλει να γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και ότι η Νέα Φιλαδέλφεια είναι συνυφασμένη με την ΑΕΚ και η ΑΕΚ είναι συνυφασμένη με την Νέα Φιλαδέλφεια. Από την δική του πλευρά πιστεύει όταν έρθει αυτή η ώρα που θα κινήσει τα νήματα σαν κυβέρνηση θα σταθεί στο πλάι της ΑΕΚ, του Δήμου, της νομιμότητας με αποτέλεσμα να γίνει το γήπεδο. Μας έδωσε υπόσχεση ότι γήπεδο θα γίνει ανεξάρτητα από τις διάφορες αντιξοότητες"."Για τον Δήμο τοποθετήθηκε λέγοντας πως είναι μια ανεξάρτητη αρχή, με τις δικές της προθέσεις, τις δικές της δυνατότητες, τη δική της φωνή και δεν μπορεί να επέμβει σε αυτόν τον τομέα. Και το βρίσκουμε λογικό αυτό σαν θέμα. Από την άλλη μεριά δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει".

"Μπορέσαμε να θέσουμε κάποια θέματα για την έντονη αντιπαράθεση. Και οι δύο πλευρές δεν πρέπει να φτάνουμε στα άκρα. Παράλογη ήταν η προσφυγή του Δήμου στο ΣτΕ. Παράλογη είναι και η δική μας συμπεριφορά φτάνοντας στα άκρα διεκδικώντας το δίκιο μας. Γιατί είναι ένα δίκαιο αίτημα, εκατομμυρίων ανθρώπων που πιστεύουν σε αυτή την ομάδα και είναι μέρος της ζωής τους. Δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες, αλλά η θέση του κύριου Τσίπρα ήταν ότι θα γίνει το γήπεδο. Μέσα σε νόμιμα πλαίσια θα βοηθήσει. Θα βγει ανακοίνωση και θα μάθετε περισσότερα", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολάου.
Powered by TUODY Software