Συγκλονιστικός Φιλιππίδης με άλμα 5,91 μ. και νέο ρεκόρ

Συγκλονιστικός Φιλιππίδης με άλμα 5,91 μ. και νέο ρεκόρ
Την καλύτερη – μέχρι την επόμενη – εμφάνιση της καριέρα του πραγματοποίησε το Σάββατο στο Diamond League στο Παρίσι ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο σπουδαίος Ελληνας πρωταθλητής κατάφερε να σπάσει να σημαντικότερο – έως τώρα – φράγμα  να ανέβει πάνω από τα 5,91 μ. στο επί κοντώ και να γίνει ο τέταρτος αθλητής στον κόσμο, έχοντας την τρίτη επίδοση.

Παρουσία του Φιλιππίδη έχει μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι πραγματοποιήθηκε στο  Diamond League του Παρισιού κόντρα σε σπουδαίους αθλητές του παγκόσμιου στίβου, όμως ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο ήταν 5,85 μ. από την περασμένη εβδομάδα στο Λαντάου. Παράλληλα ο έμπειρος αθλητής έδειξε πως διανύει την καλύτερη σεζόν της πλούσιας καριέρας του, την οποία και θα επιδιώξει να κορυφώσει με τον καλύτερο τρόπο τον Αύγουστο στο Πεκίνο.

Δεύτερος με 5,86 μ. ήταν ο Tιάγκο Μπράζ και τρίτος ο Σαμ Κέντρικς με 5,81 μέτρα. Ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί αυτή τη φορά δεν τα πήγε όπως θα ήθελε καθώς περιορίστηκε στα 5,71 μ. και την 6η θέση.

Ο Φιλιππίδης, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση και έκανε δύο τις νίκες του στη φετινή σεζόν, στη συνέχεια δοκίμασε στα 6,01 μ., για πρώτη φορά στην καριέρα του σε αγώνα.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software