"Οι ομάδες την ευθύνη για την τήρηση της τάξης στα γήπεδα"

"Οι ομάδες την ευθύνη για την τήρηση της τάξης στα γήπεδα"
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στη Χίο όπου βρίσκεται, δήλωσε ότι συμφωνεί με την απόφαση που πήρε η κυβέρνηση, με πρωτοβουλία των συναρμόδιων υπουργών, Νίκου Τόσκα και Σταύρου Κοντονή, να φύγει η αστυνομία μέσα από τα γήπεδα και το έργο της να εστιάζεται στους εξωτερικούς χώρους, όπως συμβαίνει σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.

"Οι ΠΑΕ και ΚΑΕ είναι ανώνυμες εταιρείες και πρέπει εκείνες να έχουν την ευθύνη για την τήρηση της τάξης μέσα στα γήπεδα, που επί της ουσίας είναι επιχειρηματικοί χώροι τους", ανέφερε ο κ. Κουίκ και πρόσθεσε:

"Αυτήν τη θέση τη διατύπωνα και την υποστήριζα από τα δημοσιογραφικά μου χρόνια. Οι ΠΑΕ και ΚΑΕ να αναλάβουν την ευθύνη έναντι των διατάξεων που ορίζουν οι δικαστικοί και αθλητικοί νόμοι".

"Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτή η εξέλιξη θα βοηθήσει ώστε και οι ίδιοι οι φίλαθλοι, πόσω μάλλον οι οργανωμένοι, να συμβάλουν με την αυτοκυριαρχία τους, την αυτοσυγκράτησή τους και τον αυτοέλεγχό τους. Και θα δείτε ότι θα το πράξουν με την υποστήριξη και καθοδήγηση των διοικήσεων των ομάδων τους".

"Εξάλλου, το αποδεικνύουν σε όλους τους εντός έδρας αγώνες, όπου, βεβαίως, παίζει ρόλο και η δαμόκλεια σπάθη των αυστηρών ποινών. Και οι διαιτησίες δεν αποτελούν πεδίο αντιπαραθέσεων, διαμόρφωσης αποτελέσματος ή δικαιολογιών ήττας", κατέληξε ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software