Μπαλτάκος: "Ο ΠΑΟ θα πάρει την Ευρωλίγκα"

Μπαλτάκος: "Ο ΠΑΟ θα πάρει την Ευρωλίγκα"
Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Μπαλτάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε σαββατιάτικη εφημερίδα, υποστήριξε πως οι πράσινοι είναι ικανοί φέτος να φτάσουν μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στην εφημερίδα "Αγορά":

Για την επιλογή της Euroleague: "Αν δείτε την ανακοίνωσή μας, αναφέρει εξαρχής ότι αποφασίσαμε μετά την πάροδο 20 ημερών. Αφότου υπέγραψαν στην Euroleague οι υπόλοιπες δέκα ομάδες, αποφασίσαμε να περιμένουμε για να μελετήσουμε τη σύμβαση, αλλά και για να δούμε τι πρόκειται να κάνει η FIBA με τη διοργάνωση που έχει εξαγγείλει. Δεν υπήρξε κάποια χειροπιαστή εξέλιξη, παρά μόνο συζητήσεις και εξαγγελίες. Εάν δεν υπογράφαμε με την Euroleague τώρα, κινδυνεύαμε να μην παίξουμε του χρόνου στην Ευρώπη, να μας αντικαθιστούσε η Euroleague με τη Μάλαγα ή δεν ξέρω ποιον άλλον. Υπό αυτόν τον κίνδυνο λοιπόν και με τη FIBA να μην είναι έτοιμη επιλέξαμε την Euroleague".

Για το αν αποτελούν πυροτέχνημα οι εξαγγελίες της FIBA για το Champions League και για τη δεκαετή σύμβαση: "Όχι. Δεν είναι πυροτέχνημα. Συναντά όμως, σημαντικές δυσκολίες. Ήταν όλα εντάξει. Το ζήτημα ήταν κατά πόσο δέχεσαι να δεσμευτείς για μια δεκαετία. Αν η συμφωνία είναι καλή ή όχι. Αν θα βρει τα λεφτά ή όχι σε βάθος χρόνων, δεν μπορώ να το ξέρω. Αυτό είναι μελλοντολογία".

Για τα περισσότερα χρήματα που προσέφερε η Euroleague σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια:
"Εδώ βοήθησε πολύ η FIBA. Η εξαγγελία της νέας διοργάνωσης κινητοποίησε την Euroleague, που αναγκάστηκε να κινηθεί και να βρει περισσότερα από 30 εκατομμύρια για να κρατήσει τις μεγάλες ομάδες. Βοήθησε το ευρωπαϊκό μπάσκετ".

Για το αν υπάρχει περιθώριο να σπάσει η σύμβαση με την Euroleague: "Τυπικά, δεν υπάρχει τέτοιο περιθώριο. Τυπικά! Αν όμως η FIBA κάνει μία πολύ δυνατή διοργάνωση, δεν θα υπάρχει άλλο περιθώριο παρά να πάνε οι δύο πλευρές σε έναν συμβιβασμό. Αυτό όμως είναι ένα θέμα που πρέπει να βρουν η FIBA και η Euroleague. Δεν θα πρέπει να το μετακυλίουν στις ομάδες".

Για την κόντρα ανάμεσα σε FIBA και Euroleague: "Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει διάσπαση σε τέτοιο βαθμό που να διαλύσει το μπάσκετ. Μια μεγάλη εταιρεία αμερικανική, η IMG, μπήκε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και αύξησε τα έσοδα. Αυτό μόνο σε καλό μπορεί να καταλήξει".

Για το αν μπορεί η FIBA να ζητήσει από τις εθνικές ομοσπονδίες, την τιμωρία όσων υπέγραψαν με την Euroleague: "Αυτό να το σκεφτεί η ομοσπονδία".

Για το αν μπήκε στη ζυγαριά η γνώμη ότι ο Παναθηναϊκός θα προάσπιζε καλύτερα τα συμφέροντά του αν συντασσόταν με τη FIBA: "Μπήκε στη ζυγαριά. Γι' αυτό και δεν υπογράψαμε αμέσως. Δεν μπορούσαμε όμως να διακινδυνεύσουμε τη μη συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα ήταν ενάντια στα συμφέροντα της ομάδας. Πράξαμε το καλύτερο. Το σωστό".

Για τις σχέσεις Παναθηναϊκού – Euroleague: "Μετά και την υπογραφή αυτή, είναι καλές".

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού φέτος: "Θα πάρουμε το πρωτάθλημα Ευρώπης! Θα τα πούμε στο Βερολίνο".

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software