Παραλίγο τραγωδία στο Ράλι Ντακάρ

Παραλίγο τραγωδία στο Ράλι Ντακάρ
Δέκα τραυματίες, οι πέντε εξ αυτών σοβαρά, ήταν ο απολογισμός του ατυχήματος που έλαβε χώρα στον πρόλογο του Ράλι Ντακάρ στο Μπουένος Άιρες, όταν ένα αυτοκίνητο έφυγε από τον δρόμο και έπεσε πάνω στους θεατές.

Στο ατύχημα ενεπλάκη με το Mini της η Γκουό Μέιλινγκ, η πρώτη Κινέζα που συμμετέχει στο φημισμένο ράλι. Το όχημά της βγήκε εκτός πορείας στα 6,6 χιλιόμετρα της κούρσας των 11 χιλιομέτρων, που αποτελεί τον προπομπό της πρώτης ειδικής διαδρομής.

Ένας άντρας και ο 14χρονος γιος του έχουν τραυματιστεί πιο σοβαρά από όλους και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Μεταξύ των τραυματιών είναι τέσσερα παιδιά και μία έγκυος γυναίκα, η οποία δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με τον Κάρλος Μοντίνο, γραμματέα υγείας του προαστίου Αρεσίφες, όπου πραγματοποιήθηκε το ατύχημα.

Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν άμεσα τέσσερα νοσοκομειακά ελικόπτερα, τρία ασθενοφόρα των διοργανωτών και οκτώ τοπικά νοσοκομειακά.

Το αυτοκίνητο της Μέιλινγκ υπέστη σοβαρές ζημιές, ωστόσο η ίδια τραυματίστηκε ελαφρά.

Ο πρόλογος του αγώνα, τον οποίο θα παρακολουθούσαν περίπου 60.000 θεατές κατά μήκος της διαδρομής, ακυρώθηκε μετά από το τροχαίο, ενώ αναβλήθηκε και η πρώτη ειδική διαδρομή λόγω έντονης βροχόπτωσης.

Δείτε βίντεο από το ατύχημα

Powered by TUODY Software