Πρόταση εξαγοράς του Παναθηναϊκού από Ταϊλανδό

Πρόταση εξαγοράς του Παναθηναϊκού από Ταϊλανδό

Έντονο ενδιαφέρον για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του Παναθηναϊκού έχει δείξει το κονσόρτσιουμ "Pan Asia Investments" που έχει έδρα την Ελβετία. Με το επιχειρηματικό fund συνεργάζεται ο άνθρωπος που έχει συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στις αγοραπωλησίες μεγάλων ομάδων του εξωτερικού όπως η Μάντσεστερ Σίτι, Πάιρο Πιεμπονγκσάντ.

Το ασιατικό κονσόρτσιουμ "Pan Asia Investments" εκπροσωπεί ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει τελεσίγραφο έως τις 15 Μαΐου στον ιδιοκτήτη των "πρασίνων", Γιάννη Αλαφούζο, προκειμένου ο τελευταίος να απαντήσει στην πρόταση που του έχει κατατεθεί για την αγορά του Παναθηναϊκού.

Η πρόταση αυτή φέρεται να κατατέθηκε στον Έλληνα επιχειρηματία στις 28 Μαρτίου και σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν περιλαμβάνει τα ακόλουθα σημεία:

1ον: Το ποσό των 13.000.000 ευρώ στον Γιάννη Αλαφούζο προσωπικά, για την παραχώρηση των μετοχών της ΠΑΕ.

2ον: Το ποσό των 7.500.000 ευρώ για την εξαγορά του προπονητικού κέντρου "Γεώργιος Καλαφάτης" στο Κορωπί.

3ον: Το κονσόρτιουμ "χαρίζει" το ποσό των 7.000.000 ευρώ που είναι δεσμευμένα από τη τηλεοπτικό συμβόλαιο λόγω ενός δανείου που "ανακυκλώνεται" από τα χρήματα που έμπαιναν στην ΠΑΕ μέσω της NOVA.

4ον: Άμεση επένδυση 20.000.000 ευρώ για τις ανάγκες της ΠΑΕ.

Από τους "πράσινους" δεν επιβεβαιώνεται το παραμικρό, ωστόσο οι επαφές έχουν γίνει, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία συμφωνία, καθώς ο Αλαφούζος δεν συμφωνεί με το ποσό που του προσφέρει ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας.

Οι ενδιαφερόμενοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη στάση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και γι' αυτό επανήλθαν τη Δευτέρα με νέα επιστολή, στην οποία δίνουν τελεσίγραφο έως τις 15 Μαΐου.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software