Η 1η γνωριμία του βρεφονηπιακού της 112 πτέρυγας Μάχη με τον υγρό στίβο

Η 1η γνωριμία του βρεφονηπιακού της 112 πτέρυγας Μάχη με τον υγρό στίβο

Την πρώτη τους επαφή με τον υγρό στίβο είχαν τα παιδιά του βρεφονηπιακού σταθμού της 112 Πτέρυγας Μάχης, στο κλειστό κολυμβητήριο του γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Ελευσίνας, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος «Γνωριμία με τα Ολυμπιακά Αθλήματα» που υλοποιείται με τη συνδρομή της γραμματείας του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων.

Υπεύθυνος του προγράμματος ήταν ο Ολυμπιονίκης-επισμηναγός Δημοσθένης Ταμπάκος και οι συνεργάτες του, η Ολυμπιονίκης-λοχαγός Μαρία Καραγιαννοπούλου, η Ολυμπιονίκης-σμηναγός Μαρία - Λουίζα Βρυώνη και η Ολυμπιονίκης-επισμηναγός Ανθούλα Μυλωνάκη.

Ως εκπαιδευτές συμμετείχαν ο αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Γιαννιώτης και η Ολυμπιονίκης -λωτάρχης Γεωργία Λαρά .

Εθελοντικά συμμετείχαν στη δράση ο Κωνσταντίνος Αβραάμ και η Σίλια Βραχλιώτη, ναυαγοσώστες της Lifeguard Hellas, ο Βασίλειος Σπυρόπουλος, φοιτητής της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο ιατρός της Υγειονομικής υπηρεσίας της 112ΠΜ, δύο δύτες - διασώστες της 384 Μοίρας Έρευνας - Διάσωσης της 112ΠΜ και οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής Νίκος Σοϊλής και Μαίρη Μιχαήλου.

Οι βασικοί κανόνες της αθλητικής δράσης ήταν βασισμένες στο πρόγραμμα «μικροί αστερίες», υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Δρ. Θωμά Νικοδέλη (Εργαστήριο Βιοκινητικής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software