Σκουρτόπουλος: Ελπίζουμε στην παρουσία Σλούκα... έστω και με καθυστέρηση

Σκουρτόπουλος: Ελπίζουμε στην παρουσία Σλούκα... έστω και με καθυστέρηση

Η Εθνική Ελλάδας πέτυχε δεύτερη νίκη, αυτή τη φορά επί της Τουρκίας, σε ισάριθμους αγώνες στο 29ο Τουρνουά "Ακρόπολις", με εκατοντάδες φιλάθλους να δημιουργούν συνωστισμό έξω από τα αποδυτήρια της εθνικής για να σφίξουν το χέρι του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Την ώρα που ο κόσμος φώναζε το όνομά του "Greek Freak", διεκδικώντας μία selfie με τον σούπερσταρ της Εθνικής ομάδας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, αναφέρθηκε στη νίκη επί της Τουρκίας, αποκάλυψε πως έχει αποφασίσει ποιος θα είναι ο ένας παίκτης που θα "κοπεί" την Κυριακή, μετά από τον "τελικό" με τη Σερβία και τόνισε πως όλοι στην ομάδα ελπίζουν να συμμετάσχει, έστω και με καθυστέρηση, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, ο μεγάλος άτυχος, Κώστας Σλούκας.

"Είναι μία περίοδος προετοιμασίας τα φιλικά παιχνίδια αλλά με την γιορτινή ατμόσφαιρα στο γήπεδο η νίκη είναι σοβαρό ζητούμενο για να ευχαριστηθεί ο κόσμος. Έχουμε κάποια πράγματα. Μας επηρέασε το θέμα του Κώστα και τα παιδιά ήταν μουδιασμένα. Χάσαμε μερικές φορές το ρυθμό μας ενώ ήταν σχετικά εύκολο να το ελέγξουμε. Πετύχαμε 85 πόντους, υπάρχει ισορροπία στην επίθεση".

"Το πρόβλημα είναι στην ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Με τη Σερβία είναι άλλο στυλ μπάσκετ, θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για αυτό το δυνατό τεστ, να ολοκληρώσουμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον κύκλο της προετοιμασίας. Έχουμε σχήματα που δοκιμάζουμε, καταλήξαμε σε 2-3 βασικές φάσεις. Αφήσαμε τον Γιάννη έξω για το παιχνίδι με τη Σερβία. Έχουμε ακόμη 15 μέρες και 3 φιλικά".

"Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Κώστας θα είναι μαζί μας έστω και με καθυστέρηση", πρόσθεσε για τον Σλούκα, ενώ νωρίτερα, ο γιατρός της Εθνικής, Χάρης Βουλγαρόπουλος προέβη κι αυτός σε δηλώσεις, τονίζοντας πως "προέχει η υγεία του αθλητή", ενώ πρόσθεσε: "Το παρήγορο είναι ότι ο τραυματισμός προήλθε από άμεση πλήξη, από χτύπημα και όχι από κούραση".

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software