Κίνα: "Ανεύθυνες" οι κατηγορίες για το ίντερνετ της Β.Κορέας

Κίνα: "Ανεύθυνες" οι κατηγορίες για το ίντερνετ της Β.Κορέας
Οι πληροφορίες ότι η Κίνα ενεπλάκη στην διακοπή των συνδέσεων της Βόρειας Κορέας με το Ιντερνετ είναι "ανεύθυνες", ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Χουά Τσουνγίνγκ προχώρησε στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Η Κίνα επικοινώνησε με την Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ σχετικά με την κυβερνοεπίθεση κατά της Sony Pictures, πρόσθεσε.

Η Ουάσινγκτον επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στη Βόρεια Κορέα και ζήτησε από το Πεκίνο να ελέγξει τις πειρατικές ενέργειες της Πιονγκγιάνγκ. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε συνομιλία για το θέμα αυτό με τον κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι.

Οι συνδέσεις των τεσσάρων δικτύων Ιντερνετ που διαθέτει η Βόρεια Κορέα περνούν από την China Netcom, θυγατρική της China Unicom. Αυτές οι συνδέσεις παρέλυσαν χθες επί εννέα ώρες και 31 λεπτά, δήλωσαν οι ειδικοί της εταιρείας Dyn Research, με έδρα τις ΗΠΑ που ειδικεύεται στην ασφάλεια της Πληροφορικής.

Ως μοναδικός πάροχος του Ιντερνετ, θα ήταν εύκολο για την Κίνα να διακόψει την πρόσβαση της Βόρειας Κορέας στο Διαδίκτυο, δηλώνουν ειδικοί του τομέα της Πληροφορικής.Powered by TUODY Software