Γυναικα

Σοκάρουν τα στοιχεία του ΟΗΕ για τις γυναικοκτονίες

Μόνο ως σοκαριστικά μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος τα νούμερα που δίνει στη δημοσιότητα ο ΟΗΕ σχετικά με τις γυναικοκτονίες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου).

Alanis Morissette, Nicki Minaj και Brandi Carlile είναι οι "Γυναίκες στη Μουσική" φέτος

Η 14η τελετή απονομής βραβείων «Women in Music» «Γυναίκες στη Μουσική» του Billboard επιστρέφει φέτος στο Λος Άντζελες με τις τιμητικές διακρίσεις να απονέμονται στις τραγουδίστριες Alanis Morissette, Nicki Minaj και Brandi Carlile και στη γενική διευθύντρια της Roc Nation, Desiree Perez.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης: Τα στοιχεία σοκάρουν, η σιωπή πληγώνει

Χιλιάδες παιδιά, κάθε χρόνο, βιώνουν τη σωματική, την ψυχολογική, τη σεξουαλική κακοποίηση. Τα νούμερα ζαλίζουν... Και μπορεί τα στοιχεία να είναι συντριπτικά, όμως αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι πως πίσω από τους αριθμούς κρύβονται άνθρωποι, αθώες παιδικές ψυχές που σημαδεύονται από μια πληγή που μπορεί και να μην θεραπευτεί ποτέ...

Unicef: H κλιματική αλλαγή απειλεί τα παιδιά

Τα παιδιά ζουν περισσότερο από ότι πριν 30 χρόνια, απειλούνται ωστόσο σήμερα από την κλιματική αλλαγή, αναφέρει έκθεση της Unicef με αφορμή τα 30 χρόνια από τη υπογραφή Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η Ελληνίδα γεωλόγος που σχεδίασε τον χάρτη του Τιτάνα

Μια Ελληνίδα γεωλόγος της διασποράς συμμετείχε στη δημιουργία του πρώτου παγκόσμιου γεωμορφολογικό χάρτη του Τιτάνα, δορυφόρου του Κρόνου, ο οποίος αποκαλύπτει ένα εξωτικό κόσμο με αμμόλοφους και λίμνες υδρογονανθράκων.

Πάρτι διαζυγίου; Στην Τουρκία είναι must! [vid]

Στην Τουρκία οι γυναίκες γλεντούν στα...διαζύγια τους! Αυτό είναι απολύτως λογικό αν λάβει κανείς υπόψη ότι σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 40% των γυναικών στην Τουρκία είναι θύματα φυσικής ή άλλης μορφής βίας. Και φυσικά η ενδοοικογενειακή βία είναι δεδομένη για τις περισσότερες γυναίκες.

ΕΛ.ΑΣ για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: "Έχεις φωνή- Είμαστε δίπλα σου"

Με πορτοκαλί φόντο το εξώφυλλο (header) της σελίδας της ΕΛ.ΑΣ. στο facebook, με το σχετικό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου.

Ελευθερία σημαίνει να είσαι αυτός που είσαι. Μπορείς;

Να είσαι αυτός που είσαι. Όχι να είσαι για να αρέσεις, ούτε για να φαίνεσαι κάτι διαφορετικό από ό,τι κι αν είσαι γιατί έχεις δει ότι έχει πέραση. Όχι. Θα τα κάνεις αυτά μέχρι ενός σημείου. Μέχρι να καταλάβεις πως… δεν έχουν κανένα νόημα.

Ανθοδέσμες τυλιγμένες σε χαρτί Prada

Μια διαφορετική διαφημιστική καμπάνια ετοιμάζει η Prada.

Powered by TUODY Software