Ουκρανή αθλήτρια φεύγει από το Σότσι ως διαμαρτυρία

Ουκρανή αθλήτρια φεύγει από το Σότσι ως διαμαρτυρία
Μία ουκρανή αθλήτρια του σκι και ο πατέρας και προπονητής της ανακοίνωσαν σήμερα ότι αποσύρονται από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Σότσι, διαμαρτυρόμενοι για την χρήση βίας που έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Κίεβο.

Η Μπογκντάνα Μάτσοσκα και ο Όλεγκ Μάτσοσκι εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για την άρνηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να επιλέξει τον διάλογο με τους διαδηλωτές.

"Σε ένδειξη διαμαρτυρίας...κατά μίας αλήτικης συμπεριφοράς απέναντι στους διαδηλωτές, διακόπτουμε τη συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι", έγραψε στο Facebook ο Μάτσοσκι εξ ονόματος του ιδίου και της κόρης του.

Ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Μαρκ Άνταμς επιβεβαίωσε την απόφαση και δήλωσε ότι ο επικεφαλής της Ουκρανικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σεργκέι Μπούμπκα κατανοεί την απόφαση κάθε ουκρανού αθλητή να αποσυρθεί από τους Αγώνες.

Ωστόσο, ο Μπούμπκα θεωρεί ότι το καλύτερο για την ομάδα είναι να παραμείνει εδώ στο Σότσι, για να εκφράσει την αλληλεγγύη της με αυτούς που υποφέρουν στην Ουκρανία", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ.

Από την Ουκρανική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει γίνει γνωστό ότι περίπου 20 από τους 45 αθλητές της ουκρανικής Ολυμπιακής Ομάδας έχουν επιστρέψει στη χώρα τους εξαιτίας των συγκρούσεων.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software