Μυηθείτε στα "μυστικά" των μπαχαρικών...

Μυηθείτε στα "μυστικά" των μπαχαρικών...
Τα αρώματα από μυρωδικά, βότανα και μπαχαρικά, που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα της Θεσσαλονίκης και αλλάζουν τη γεύση των πιάτων, είναι αυτά που "μαγνητίζουν" την όσφρηση των περαστικών από τις αγορές Μοδιάνο και Καπάνι, πλάι στην πλατεία Αριστοτέλους.

Οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τα πιο διαδεδομένα μυρωδικά και μπαχαρικά των δύο παραδοσιακών αγορών το Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην εκδήλωση "Γειτονιές των γεύσεων και των αισθήσεων", που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 4ου Thessaloniki Food Festival.

Σεφ και μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τα μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου θα στήσουν πάγκους στις αγορές Μοδιάνο και Καπάνι και θα μοιραστούν με τον κόσμο χρήσιμα μυστικά σχετικά με τις ουσίες που απελευθερώνουν στη διάρκεια του μαγειρέματος τα μπαχαρικά.

Στο μεταξύ, την Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, θα διοργανωθεί, για δεύτερη φορά, στον αίθριο χώρο του δημαρχείο Θεσσαλονίκης η έκθεση βιολογικών προϊόντων σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software