Η Παγκόσμια Τράπεζα επενδύει στην παιδεία

 Η Παγκόσμια Τράπεζα επενδύει στην παιδεία
Τον διπλασιασμό της επένδυσης όσον αφορά τη δημόσια παιδεία των αναπτυσσόμενων χωρών μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, φαίνεται πως σκέφτεται η Παγκόσμια Τράπεζα σύμφωνα με σχέδιο που παρουσίασε, δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της ποιότητας παρά της ποσότητας των μαθητών που πηγαίνουν σχολείο- στόχο που είχε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η Τράπεζα θα ξοδέψει συνολικά 5 δισ. δολάρια μέχρι το 2020 - ποσό διπλάσιο αυτού που είχε ξοδέψει τα τελευταία πέντε χρόνια - σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τα πάνω από 120 εκατ. παιδιών που δεν πηγαίνουν σχολείο και άλλα 250 εκατ. περίπου τα οποία δεν μπορούν να γράψουν ή να διαβάσουν παρά το γεγονός ότι παρακολουθούν μαθήματα σε σχολεία.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ ανέφερε πως η Τράπεζα θα υιοθετήσει ένα σύστημα χρηματοδότησης που βασίζεται σε θετικά αποτελέσματα και κάτω από το οποίο τα ενδιαφερόμενα κράτη θα χρηματοδοτούνται μόνο εφόσον πετυχαίνουν συγκεκριμένους στόχους.

Η ανακοίνωση έγινε στο Παγκόσμιο Φόρουμ Παιδείας που διεξάγεται στη Νότιο Κορέα, στο οποίο δίνουν το παρών πάνω από 160 χώρες σήμερα με σκοπό να θέσουν τους στόχους για την παιδεία, ιδιαίτερα σε αναπτυσσόμενες χώρες, για τα επόμενα 15 χρόνια.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η επένδυση στη παιδεία είναι βασικός παράγοντας στην καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας παγκοσμίως αλλά και στόχος που έχει θέσει η ίδια η Τράπεζα μέσω ενός προγράμματος που θα «τρέξει» έως το 2030. Αξίζει να αναφερθεί πως από το 2000 έως σήμερα, η Τράπεζα έχει ξοδέψει 40 δισ. δολάρια για την παγκόσμια παιδεία.
Powered by TUODY Software