«Κάνε την Αρχή… Σπάσε τη σιωπή»

«Κάνε την Αρχή… Σπάσε τη σιωπή»

«Κάνε την Αρχή… Σπάσε τη σιωπή» είναι το μήνυμα που μεταφέρει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ρεθύμνης προς όλες τις γυναίκες όλων των ηλικιών μέσα από το διαφημιστικό σποτ κοινωνικής ευαισθητοποίησης που έδωσε στη δημοσιότητα με την παράκληση προς όλα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ να το δημοσιοποιήσουν, κάνοντας τα ίδια «την αρχή» σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας κατά της βίας προς τις γυναίκες.

Το Κέντρο στο Ρέθυμνο έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια μέσα από την οποία όλες οι γυναίκες καλούνται να σπάσουν τον κύκλο της βίας μιλώντας για τις εμπειρίες που έχουν βιώσει ή/και που ακόμα βιώνουν.

Η εκστρατεία αρχίζει με τη δημιουργία ενός βίντεο - σποτ, το οποίο θα προβληθεί στα ΜΜΕ και με την τοποθέτηση ειδικού διαφημιστικού αυτοκόλλητου στα αστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ρεθύμνης προβάλλοντας το λογότυπο και το μήνυμα της υπηρεσίας «Κάνε την αρχή… Σπάσε τη σιωπή».

Η εν λόγω δράση υποστηρίζεται από τη διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου, ενώ για την υλοποίηση της εργάστηκαν και συμμετείχαν εθελοντικά επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιοί σε συνεργασία με τη σκηνοθέτη και παραγωγό Μαρίτα Παπαδάκη της act and art productions και με τη συμμετοχή της Δήμητρας Λιόντου και του Θωμά Καντιφέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΤΕΛ Ρεθύμνης κάλυψε τη δαπάνη για την τοποθέτηση του ειδικού αυτοκόλλητου σε λεωφορεία του.

Οι παραπάνω δραστηριότητες αποτελούν την αρχή μιας σειράς δράσεων που προτίθεται κι έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών, στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software