"Λύστε τη σιωπή" ενάντια σε κάθε μορφή βίας

"Λύστε τη σιωπή" ενάντια σε κάθε μορφή βίας
"Να λύσουν τη σιωπή" προτρέπει τις γυναίκες που υφίστανται οποιασδήποτε μορφή βίας η αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας Πυλαίας-Χορτιάτη Ανατολή Κωνσταντινίδου. Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου που έχει ανακηρυχθεί ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η κ. Κωνσταντινίδου διοργάνωσε μια φωτογράφιση οκτώ γυναικών από το χώρο της δημοσιογραφίας, προβάλλοντας το σύνθημα "Λύσε τη Σιωπή".

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, η φωτογράφιση αυτή έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και λειτουργεί ως "προάγγελος" της ημερίδας που προγραμματίζεται να ακολουθήσει στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη το προσεχές διάστημα με θέμα την αντιμετώπιση της κακοποίησης των γυναικών.

"Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί διστάζουν να μιλήσουν είτε από φόβο είτε από ντροπή. Όλες μαζί ενωμένες μέσω αυτής της φωτογράφισης παρακινούμε τις γυναίκες να πάψουν να σιωπούν. Είμαστε συμπαραστάτες τους ώστε να βγουν από το αδιέξοδο" τόνισε και πρόσθεσε:

"Ευελπιστούμε να χτίσουμε μια κοινωνία, όπου οι αρχές της ισότητας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εγγυώνται τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Σε αυτή την εκστρατεία ενημέρωσης θέλουμε όλες τις γυναίκες αλλά και τους άντρες που σέβονται τη γυναίκα συμμάχους μας".

Στη φωτογράφιση συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι Μαρία Αναγνωστίδου, Μαρία Ζερβοχωρίτου, Αναστασία Τελιανίδου, Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, Φένια Κλιάτση, Λία Τσαπανίδου και Νικόλ Καζαντζίδου.

*πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Powered by TUODY Software