Παγκόσμιο SOS για τη βία κατά των γυναικών

Παγκόσμιο SOS για τη βία κατά των γυναικών
Η βία κατά των γυναικών είναι ένα σοβαρό πρόβλημα σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik η Μπαν Σουν-Τάεκ, σύζυγος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μαν Γκι-μουν και ιδρύτρια της Ένωσης Γυναικών του ΟΗΕ για την Ειρήνη.

Την Παρασκευή η Ένωση Γυναικών του ΟΗΕ για την Ειρήνη πραγματοποίησε το ετήσιο γεύμα της που έχει σκοπό να αυξήσει την επαγρύπνηση για τις εκτεταμένες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των γυναικών σε όλο τον κόσμο.

"Η παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών είναι εκτεταμένη. Η βία κατά των γυναικών είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Τέτοιες εκδηλώσεις είναι σημαντικές", δήλωσε χθες η Μπαν Σουν-Τάεκ στο Sputnik.

Η βία κατά των γυναικών είναι ένα παγκόσμιο θέμα. Σύμφωνα με την επικεφαλής της Ένωσης Γυναικών του ΟΗΕ για την Ειρήνη, Ριχάνι Αλ-Νάσερ, σχεδόν μία στις πέντε γυναίκες κάτω των 15 ετών υφίσταται σεξουαλική κακοποίηση.

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ, γνωστή επίσης με το αραβικό ακρωνύμιό της Ντάες) πουλάει κορίτσια έναντι μόλις 25 δολαρίων ΗΠΑ. Μέχρι και 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι αποτελούν κάθε χρόνο αντικείμενο λαθραίας διακίνησης για σκοπούς πορνείας, αναγκαστικής εργασίας, δουλείας.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software