Ο Τραμπ απειλεί το δικαίωμα στην άμβλωση

Ο Τραμπ απειλεί το δικαίωμα στην άμβλωση
Σε κίνδυνο βρίσκεται η δραστηριότητα της μη κυβερνητικής οργάνωσης Planned Parenthood, από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και μετά.

Η οργάνωση υποστηρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση, το δικαίωμα επιλογής στην αναπαραγωγή ή μη, προσφέρει υπηρεσίες υγείας και σεξουαλικής επιμόρφωσης και συμβάλλει οικονομικά στην έρευνα της αναπαραγωγικής τεχνολογίας.

Η οργάνωση υποστηρίχθηκε από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αλλά με δεδομένη την μεγάλη διαφωνία που προβάλλουν στις εκτρώσεις οι Ρεπουμπλικάνοι, τα κονδύλια της μειώνονται συνεχώς, με αποτέλεσμα να κλείνουν πολλές από τις κλινικές της.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα η πολιτεία της Αϊόβα, όπου λόγω των μεγάλων περικοπών έκλεισαν τέσσερις κλινικές θέτοντας σε κίνδυνο 14.600 ασθενείς που επωφελούνταν των παρεχόμενων υπηρεσιών όπως είναι το τεστ Παπ, ο έλεγχος εγκυμοσύνης, αλλά και οι έλεγχοι για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Τα λουκέτα των κλινικών είναι αποτέλεσμα των μεγάλων περικοπών στον προϋπολογισμό των δαπανών, που έγινε με νόμο, που προβλέπει ότι δεν χρησιμοποιούνται ομοσπονδιακοί πόροι ή χρήματα της πολιτείας για να γίνουν αμβλώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ


Powered by TUODY Software