Κίνα: Σημαντική θεωρούν ακόμα οι νέοι τη γαμήλια τελετή

Κίνα: Σημαντική θεωρούν ακόμα οι νέοι τη γαμήλια τελετή

Πιστοί στην παράδοση παραμένουν οι περισσότεροι νέοι στην Κίνα παρά την αλματώδη οικονομική άνοδο που καταγράφει τα τελευταία χρόνια η χώρα και τις αλλαγές που προκαλεί στη καθημερινότητα αυτή η ανάπτυξη.

Σύμφωνα με έρευνα, το 70,6% των νέων θεωρεί απαραίτητη τη γαμήλια τελετή, ενώ το 72% πιστεύει ότι αυτή θα πρέπει να είναι η πιο σημαντική ανάμνηση ενός ζευγαριού.

'Ερευνα της εφημερίδας China Youth Daily κατέδειξε ότι στους μισούς ερωτηθέντες αρέσουν οι «ζεστές και ρομαντικές» γαμήλιες τελετές, ενώ το 42,9% δηλώνει ότι προτιμά τους απλούς γάμους. Περίπου το 28,9% ισχυρίστηκε ότι ήθελε νέες και πρωτοποριακές τελετές, γεγονός που προκαλεί ενθουσιασμό στα γραφεία διοργάνωσης γάμων τα οποία έχουν να προτείνουν δεκάδες ιδέες.

Το 1/3 των ερωτηθέντων περιέγραψε τις παραδοσιακές γαμήλιες τελετές τόσο πλούσιες όσο το πολιτιστικό υπόβαθρο της χώρας, όμως ένα ποσοστό μόλις κάτω του 1/3 υποστήριξε ότι οι παραδοσιακοί γάμοι είναι περίπλοκοι και δαπανηροί. Από το σύνολο των ερωτηθέντων, το 72,7% είναι παντρεμένοι και το 53,3% έκανε παραδοσιακό γάμο.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software