Κέρκυρα: "Με παρενοχλούσε και μέσα στην εκκλησία" λέει η 16χρονη για τον ιερέα

Κέρκυρα: "Με παρενοχλούσε και μέσα στην εκκλησία" λέει η 16χρονη για τον ιερέα

Σοκαριστικά είναι τα όσα περιγράφουν τα δύο κορίτσια, τα οποία κατηγορούν έναν ιερέα στην Κέρκυρα ότι ασέλγησε σε βάρος τους.

Το ένα κορίτσι, που κατέθεσε μήνυση στις αρχές Σεπτεμβρίου σε βάρος του ιερέα, είναι σήμερα 16 ετών, ενώ όταν έγινε γνωστό αυτό, οι γονείς 14χρονης κατέθεσαν επίσης μήνυση σε βάρος του ιερέα για ασελγείς πράξεις.

Στη μήνυσή του, το πρώτο κορίτσι περιγράφει με λεπτομέρειες τη φρίκη που έζησε.

Σύμφωνα με το Star, η ανήλικη αναφέρει ότι ντρεπόταν για όσα της έκανε ο ιερέας ένα καλοκαίρι, όταν ήταν 12 ετών.

«Ασέλγησε πάνω μου εκείνο το καλοκαίρι πάνω από τρεις φορές. Ήταν ιδιαίτερα σκληρό. Με παρενοχλούσε σεξουαλικά ακόμα και μέσα στην εκκλησία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, το άλλο κορίτσι, που είναι 14 χρονών σήμερα, υποστηρίζει ότι ο ιερέας «ασέλγησε πάνω της μέσα στο σπίτι του μία φορά σε ηλικία εννέα ετών».

Τι υποστηρίζει ο ιερέας

Οταν ο ιερέας μεταφέρθηκε στα δικαστήρια για να απολογηθεί, την Παρασκευή, κάτοικοι που είχαν συγκεντρωθεί εκεί εξαγριωμένοι φώναζαν εναντίον του και τελικά φυγαδεύτηκε από εκεί.

Σύμφωνα με το Star, για την πρώτη μήνυση ο ιερέας υποστήριξε ότι παρεξηγήθηκαν οι κινήσεις του.

«Ήμουν διαχυτικός όχι μόνο με αυτό το κορίτσι, αλλά και με άλλα παιδιά γιατί έχω αδυναμία στα παιδιά. Δεν έχω δικά μου παρά το γεγονός ότι έκανα προσπάθειες να αποκτήσω με τη γυναίκα μου. Όσα ισχυρίζεται το κορίτσι τα αρνούμαι. Έχω ζητήσει συγνώμη από την οικογένεια του παιδιού γι’ αυτό το οποίο πιθανόν να παρεξήγησε η ανήλικη».

Δικηγόρος ανηλίκων: Πράξεις που δεν επιδέχονται παρερμηνεία

Ο δικηγόρος των δύο κοριτσιών, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία παρεξήγηση.

«Δυστυχώς για τα κορίτσια δεν πρόκειται για χειρονομίες που μπορούσαν να παρεξηγηθούν, αλλά για πράξεις, οι οποίες δεν επιδέχονται οποιασδήποτε παρερμηνείας. Με τεράστια ψυχική δύναμη απευθύνονται στην Δικαιοσύνη και αποτελούν φάρο, ώστε όλα τα θύματα ασελγών πράξεων να μη διστάζουν να καταγγείλουν τέτοιες πράξεις και να μη βιώσουν άλλα παιδιά όσα οι ίδιες βίωσαν», είπε ο Ι. Α. Ρίγγας στο Star.

 

Powered by TUODY Software