Χίλαρι Κλίντον: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευνοούν τη δημοσιοποίηση προσβλητικών αναρτήσεων για γυναίκες πολιτικούς

Χίλαρι Κλίντον: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευνοούν τη δημοσιοποίηση προσβλητικών αναρτήσεων για γυναίκες πολιτικούς

Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα έβαλε χθες η πρώην υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον κατηγορώντας ότι ευνοούν τη δημοσιοποίηση προσβλητικών αναρτήσεων για γυναίκες πολιτικούς, αλλά και τις θεωρίες συνωμοσίας.

Οι γυναίκες που βρίσκονται στη δημόσια ζωή εξακολουθούν να γίνονται στόχοι έρευνας για την εμφάνισή τους, αλλά και να δέχονται πιέσεις για να συμπεριφέρονται ευγενικά και υπάκουα, κατά τρόπο που παρόμοιες πιέσεις δεν δέχονται οι άντρες πολιτικοί, δήλωσε η Κλίντον στη διάρκεια μιας συζήτησης για ένα βιβλίο, που έχει συγγράψει μαζί με την κόρη της Τσέλσι Κλίντον κι αναφορικά με τις γυναίκες ηγέτες που εμπνέουν.

Τα σχόλια της Κλίντον έγιναν μετά την ανακοίνωση ενός αριθμού γυναικών-μελών του κοινοβουλίου στη Βρετανία, ότι οι ίδιες δεν θα είναι υποψήφιες στις γενικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, επικαλούμενες τις απειλές που δέχθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ αυτών και απειλές για τον βιασμό ή τον θάνατό τους.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια αντίδραση για την μεγάλη επιτυχία των γυναικών, αλλά και τους ρόλους που έχουν οι γυναίκες την περίοδο αυτή» δήλωσε η Κλίντον σε ένα ακροατήριο στο κεντρικό Λονδίνο (Southbank Centre’s Royal Festival Hall).

«Νομίζω ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το έχουν αναδείξει αυτό, με έναν καταστροφικό και τοξικό τρόπο. Οι άνθρωποι ενδεχόμενα να έχουν σκεφτεί πολλά πράγματα στο παρελθόν, αλλά τώρα αυτό έχει ενισχυθεί και διαχέεται» παρατήρησε η Κλίντον.

Powered by TUODY Software