Βρετανία: Αυξημένη ραδιενέργεια στον σταθμό του Σέλαφιλντ

Βρετανία: Αυξημένη ραδιενέργεια στον σταθμό του Σέλαφιλντ
Ο βρετανικός σταθμός επεξεργασίας εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων του Σέλαφιλντ ανακοίνωσε ότι ένας από τους εσωτερικούς μετρητές ανίχνευσε υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας και ότι ο σταθμός λειτουργεί κανονικά, αλλά με μειωμένο προσωπικό την Παρασκευή.

"Δεν υπάρχουν στοιχεία πυρηνικού συμβάντος. Δεν υπάρχει κίνδυνος για το προσωπικό ή το κοινό. Όλα τα μέτρα λαμβάνονται για προληπτικούς λόγους", αναφέρεται σε μήνυμα της διοίκησης του σταθμού του Σέλαφιλντ στο Twitter.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον σταθμό αναφέρεται ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχνεύθηκαν είναι άνω των φυσιολογικών τιμών, αλλά πολύ κάτω από το επίπεδο που θα απαιτούσε τη λήψη μέτρων από το προσωπικό εντός και εκτός του σταθμού.

Ωστόσο, μόνο το απαραίτητο προσωπικό εκλήθη να εργαστεί την Παρασκευή.

Εξηγώντας την απόφαση να λειτουργήσει με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό, ο σταθμός διευκρίνισε ότι η απόφαση ελήφθη "για να επικεντρωθούμε στη διερεύνηση. Εάν αυτό είχε συμβεί κατά τη διάρκεια της κανονικής ημερήσιας λειτουργίας, απλώς θα είχαμε επιτρέψει στον κόσμο να επιστρέψει στο σπίτι. Δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό ή για τους εργαζόμενους".

Η Ρυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση στον σταθμό του Σέλαφιλντ και είναι ικανοποιημένη για τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων.

"Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και θα διατηρήσουμε διάλογο με το Σέλαφιλντ", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχής.

Το υπουργείο Ενέργειας της Βρετανίας, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι δεν έχει λόγους να πιστεύει ότι η κατάσταση στον σταθμό είναι σοβαρότερη από όσο αναφέρει ο σταθμός στην ανακοίνωσή του.

"Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το Σέλαφιλντ, αλλά δεν έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι η κατάσταση είναι σοβαρότερη από όσο αναφέρουν", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.
Powered by TUODY Software