Χτύπησαν με μαστίγια τις Pussy Riot στο Σότσι

Χτύπησαν με μαστίγια τις Pussy Riot στο Σότσι
Μέλη του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot κατήγγειλαν ότι χτυπήθηκαν με μαστίγια από κοζάκους οι οποίοι περιπολούν στο Σότσι στη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα και η Μαρία Αλιόχινα, που φυλακίστηκαν επί δύο χρόνια επειδή τραγούδησαν μια πανκ προσευχή κατά του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε καθεδρικό ναό της Μόσχας, δήλωσαν ότι δέχθηκαν επίθεση στο Σότσι την ώρα που πέντε μέλη του συγκροτήματος προσπάθησαν να παρουσιάσουν ένα τραγούδι.

«Κάτω από το πανό Σότσι 2014 υπό του ήχους του "Ο Πούτιν θα μας διδάξει να αγαπάμε την πατρίδα", κοζάκοι επιτέθηκαν στις Pussy Riot, μας χτύπησαν με μαστίγια και μας ψέκασαν με αέριο πιπεριού», έγραψε η Τολοκονίκοβα στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ένα βίντεο από το συμβάν ανέβηκε σε ιστότοπο ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου και δείχνει τα μέλη των Pussy Riot να βάζουν τις χρωματιστές μάσκες του σκι που συνήθως φορούν και να τραγουδούν ένα τραγούδι μπροστά από έναν τοίχο στον οποίο υπήρχε το σήμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι.

Στο βίντεο φαίνεται ένας κοζάκος να ψεκάζει κάτι που μοιάζει με αέριο πιπεριού στα μάτια ενός μέλους του συγκροτήματος, ενώ ένας άλλος εμφανίζεται να χτυπά διάφορα πρόσωπα με ένα μαστίγιο.

Η Αλιόχινα ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες ενός οπαδού του συγκροτήματος από το πρόσωπο του οποίου έσταζε αίμα, ενώ σε μια άλλη φωτογραφία φαίνονται κόκκινα σημάδια στο στήθος της Τολοκονίκοβα.

Ο Νταβίντ Χακίμ, ένας ακτιβιστής που συνελήφθη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο Σότσι, δήλωσε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης.

«Οι κοζάκοι έριξαν αέριο πιπεριού στα μάτια μου. Άρχισαν να μας χτυπούν με μαστίγια και μετά άρχισαν να μας πνίγουν μπροστά στα μάτια ενός αστυνομικού», κατήγγειλε.

Οι κοζάκοι, που δεν ανήκουν στην αστυνομία ή τον στρατό και παλαιότερα φύλαγαν τα σύνορα της Ρωσίας, έχουν αποστολή να διασφαλίζουν την τάξη και να συνεργάζονται με την αστυνομία για να προχωρούν σε συλλήψεις. Αυτή την περίοδο οι αρχές τους χρησιμοποιούν για να ενισχύσουν την ασφάλεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software