Θεραπευτήκε από τον Έμπολα ο αμερικανός γιατρός

Θεραπευτήκε από τον Έμπολα ο αμερικανός γιατρός
"Ενθουσιασμένος που βρίσκεται στη ζωή" δήλωσε ο αμερικανός γιατρός Κεντ Μπράντλι, ο οποίος θεραπεύτηκε από τον ιό Έμπολα με πειραματική θεραπεία και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, μαζί με την νοσοκόμα με την οποίο δούλευε στην Λιβερία.

Ο 33χρονος γιατρός, εμφανώς καταβεβλημένος, χλωμός και αδυνατισμένος, ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ατλάντα, αναφέροντας πως για εκείνον είναι μία "θαυματουργή ημέρα" και ότι ανυπομονεί να δει την οικογένειά του.

Είπε ότι όταν αποφάσισε να πάει στη Λιβερία με την οικογένειά του τον Οκτώβριο, δεν υπήρχε επαγρύπνηση για τον Έμπολα. Όταν εκδηλώθηκε η επιδημία έμεινε πίσω να φροντίσει τους ασθενείς του, μέχρι που ανακάλυψε πως είχε προσβληθεί ο ίδιος.

Σημειώνεται πως η επιδημία έχει σκοτώσει πάνω από 1.300 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική.Αιμορραγικός πυρετός "άγνωστης προέλευσης"

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
από αιμορραγικό πυρετό "άγνωστης προέλευσης" από τις 11 Αυγούστου έως σήμερα στα βόρεια-δυτικά τμήματα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ ο υπουργός Υγείας της χώρας.

"Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την 11η Αυγούστου εξ αιτίας αιμορραγικού πυρετού απροσδιόριστης προέλευσης. Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους καθώς ανέπτυξαν πυρετό, είχαν διάρροια και εμετό" είπε ο δρ Φέλιξ Καμπάνγκε Νούμπι.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό το πρώτο καταγεγραμμένο θύμα της νόσου στη χώρα ήταν μια έγκυος γυναίκα. Οι άλλοι άνθρωποι που επίσης κατέληξαν εξ αιτίας της ασθένειας ήταν πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή με τη γυναίκα είτε κατά τη διάρκεια της ασθένειας της είτε μετά το θάνατό της και έως την κηδεία της.

"Πέντε εργαζόμενοι στις υγειονομικές υπηρεσίες πέθαναν μεταξύ των οποίων και ένας γιατρός. Τα υπόλοιπα θύματα είναι συγγενείς ή χωρικοί που παρακολούθησαν την κηδεία", είπε ο υπουργός

Αλλά 80 άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με τους ασθενείς είναι υπό ιατρική παρακολούθηση αλλά κατ' οίκον σε επαρχία στα βορειοδυτικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας όλοι οι ασθενείς θα παρακολουθούνται καθημερινά για 21 ημέρες. Σε περίπτωση πυρετού, διάρροιας, εμετού ή οποιασδήποτε μορφής αιμορραγίας, θα διακομιστούν σε κέντρα υγείας συμπλήρωσε.

Powered by TUODY Software