"Η Κίνα δεν έχει σχέση με το Ίντερνετ στη Β. Κορέα"

"Η Κίνα δεν έχει σχέση με το Ίντερνετ στη Β. Κορέα"
Οι πληροφορίες ότι η Κίνα ενεπλάκη στην διακοπή των συνδέσεων της Βόρειας Κορέας με το Ίντερνετ είναι "ανεύθυνες", ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Χουά Τσουνγίνγκ προχώρησε στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Η Κίνα επικοινώνησε με την Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ σχετικά με την κυβερνοεπίθεση κατά της Sony Pictures, πρόσθεσε.

Η Ουάσινγκτον επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στη Βόρεια Κορέα και ζήτησε από το Πεκίνο να ελέγξει τις πειρατικές ενέργειες της Πιονγκγιάνγκ. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε συνομιλία για το θέμα αυτό με τον κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι.

Οι συνδέσεις των τεσσάρων δικτύων Ίντερνετ που διαθέτει η Βόρεια Κορέα περνούν από την China Netcom, θυγατρική της China Unicom. Αυτές οι συνδέσεις παρέλυσαν τη Δευτέρα επί εννέα ώρες και 31 λεπτά, δήλωσαν οι ειδικοί της εταιρείας Dyn Research, με έδρα τις ΗΠΑ που ειδικεύεται στην ασφάλεια της Πληροφορικής.

Ως μοναδικός πάροχος του Ίντερνετ, θα ήταν εύκολο για την Κίνα να διακόψει την πρόσβαση της Βόρειας Κορέας στο Διαδίκτυο, δηλώνουν ειδικοί του τομέα της Πληροφορικής.

Τη Δευτέρα, από το Πεκίνο, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας καταδίκασε "τις κυβερνοεπιθέσεις και την κυβερνοτρομοκρατία υπό οποιαδήποτε μορφή", χωρίς να αναφερθεί ειδικά στη Βόρεια Κορέα.
Powered by TUODY Software