Τζιχαντιστές έπνιξαν σε πισίνα "κατασκόπους"

Τζιχαντιστές έπνιξαν σε πισίνα "κατασκόπους"
Ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) δείχνει την ιδιαίτερα ωμή εκτέλεση 16 ανδρών που παρουσιάζονται ως "κατάσκοποι" και μερικοί από τους οποίους πεθαίνουν από πνιγμό μέσα σ' ένα κλουβί που βυθίζεται σε μια πισίνα.

Το βίντεο αυτό διάρκειας 7 λεπτών και 30 δευτερολέπτων αναρτήθηκε σε τζιχαντιστικούς ιστότοπους από τον κλάδο του ΙΚ της επαρχίας Νινευή, στο βόρειο Ιράκ, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μοσούλη.

Στο βίντεο παρουσιάζονται δεκάξι "κατάσκοποι" με πορτοκαλί στολές οι οποίοι λένε τα ονόματά τους και μιλούν για λίγο στην κάμερα. Εκτελούνται σε τρεις ομάδες, με μεθόδους που το ΙΚ δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ ως τώρα δημοσίως.

Πέντε άνδρες κλειδώνονται μέσα σ' ένα ατσάλινο κλουβί, το οποίο ανυψώνεται από το έδαφος για να βυθισθεί μέσα σε μια μεγάλη πισίνα, όπου ο πνιγμός τους κινηματογραφείται από δύο αμφίβιες κάμερες που είναι κρεμασμένες από τα κάγκελα.

Μια άλλη ομάδα τεσσάρων ανδρών κλείνεται μέσα σε ένα αυτοκίνητο το οποίο καταστρέφεται με βολή από ρουκετοβόλο.

Επτά άλλοι "κατάσκοποι" αποκεφαλίζονται από την έκρηξη ενός καλωδίου που συνδέει τα κεφάλια τους, σύμφωνα με το βίντεο.

Το ΙΚ έχει δημοσιοποιήσει πολυάριθμα βίντεο εκτελέσεων με βάρβαρες μεθόδους αφότου αυτή η τζιχαντιστική οργάνωση κατέλαβε μεγάλες εκτάσεις στη Συρία και το Ιράκ, όπου έχει ανακηρύξει ένα "χαλιφάτο". Τα αφόρητα αυτά βίντεο έχουν γίνει το κύριο όπλο της προπαγάνδας του.
Powered by TUODY Software