Πορτογαλία: Προηγείται ο κυβερνών συνασπισμός

Πορτογαλία: Προηγείται ο κυβερνών συνασπισμός
Ο κυβερνών συνασπισμός στην Πορτογαλία έχει ένα ελαφρό προβάδισμα έναντι των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλιστών ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, αλλά καμία πλευρά δεν θα κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με μια σειρά δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται την Τρίτη.

Η νέα έρευνα της κοινής γνώμης, που θα δημοσιεύονται πλέον καθημερινά από την εταιρία Intercampus για την εφημερίδα Publico και την TVI, τοποθετεί τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό στο 40,1% με τους κεντροαριστερούς Σοσιαλιστές να ακολουθούν με ποσοστό 37,1%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η συμμαχία Κομμουνιστών-Πρασίνων με 6,3% και στην τέταρτη το Αριστερό Μπλοκ με 4%.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αυτής είναι παρόμοια με αυτά μιας άλλης καθημερινής δημοσκόπησης, από το Καθολικό Πανεπιστήμιο, που τοποθετεί τον κυβερνητικό συνασπισμό στο 40% και τους Σοσιαλιστές στο 35% στην πρόθεση ψήφου.

Η σειρά των καθημερινών δημοσκοπήσεων έχει στόχο να εκτιμηθούν μάλλον οι τάσεις του εκλογικού σώματος, ιδίως εκείνων που είναι τώρα αναποφάσιστοι, παρά να προβλεφθεί το αποτέλεσμα.

Η δημοσκόπηση της Intercampus δείχνει πως ένας στους πέντε Πορτογάλους παραμένει αναποφάσιστος, ενώ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Καθολικού Πανεπιστημίου αναποφάσιστος είναι ένας στους τρεις ψηφοφόρους.

Η έρευνα της Intercampus διενεργήθηκε μεταξύ 18 και 20 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 753 ανθρώπων. Το περιθώριο λάθους είναι 3,5%.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software