Σερβία: Εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας όπλων προς τη Γαλλία

Σερβία: Εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας όπλων προς τη Γαλλία
Η σερβική αστυνομία διέλυσε κύκλωμα παράνομης εμπορίας όπλων, τα οποία προορίζονταν για τη Γαλλία, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς.

Σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS), ο κ. Στεφάνοβιτς αποκάλυψε ότι οι υπηρεσίες ασφάλειας εδώ και μήνες παρακολουθούσαν κύκλωμα λαθρεμπορίας όπλων και, την Τρίτη το βράδυ, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών σε επιχείρηση της αστυνομίας στην πόλη Νόβι Σαντ συνελήφθησαν δύο άτομα, σερβικής υπηκοότητας, στο όχημα των οποίων βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά , τα οποία οι δράστες είχαν σκοπό να μεταφέρουν στη Γαλλία.

Στην επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι σε κρυφό σημείο που βρισκόταν στο ΙΧ όχημα που επέβαιναν δύο άτομα, σερβικής υπηκοότητας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τρία κιλά πλαστικής εκρηκτικής ύλης μεγάλης καταστροφικής ισχύος, δύο πυροκροτητές, εννέα χειροβομβίδες, τρία αυτόματα πυροβόλα όπλα, δύο αυτόματα πολυβόλα και 160 βλήματα διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών.

Οι δράστες M.T. (30) και Π.Γκ.(21) συνελήφθησαν, κρίθηκαν προφυλακιστέοι και ανακρίνονται αναφέρεται στο ανακοινωθέν της αστυνομίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, στην συνέντευξη που έδωσε στη δημόσια τηλεόραση, απέφυγε να αποκαλύψει άλλες λεπτομέρειες και κυρίως για τους αγοραστές του οπλισμού που κατασχέθηκε.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Σερβίας προσπαθούν με οργανωμένες επιχειρήσεις να προλάβουν την παράνομη διακίνηση όπλων.

Υπογράμμισε δε το γεγονός ότι στο χώρο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, εξαιτίας των πρόσφατων πολέμων, υπάρχουν μεγάλες ποσότητες οπλισμού που προσφέρονται για πώληση από παράνομα κυκλώματα.
Powered by TUODY Software