Χιλιάδες διαδικτυακές ευχές στον πάπα Φραγκίσκο

Χιλιάδες διαδικτυακές ευχές στον πάπα Φραγκίσκο
Χιλιάδες καθολικοί πιστοί από όλο τον κόσμο θέλησαν να ευχηθούν «χρόνια πολλά» στον πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος γιορτάζει τα εβδομηκοστά ένατα γενέθλιά του.

O κύριος τρόπος επικοινωνίας με τον ποντίφικα, τον οποίο επέλεξαν οι πιστοί, είναι ο λογαριασμός του στο Twitter, στην διεύθυνση @Pontifex_it.

Μεταξύ των άλλων, έσπευσαν να ευχηθούν στον Αργεντινό πάπα και οι γονείς των παιδιών που έχουν εισαχθεί στο καθολικό, παιδιατρικό νοσοκομείο της Ρώμης Bambino Gesù, ζητώντας από τον Φραγκίσκο να προσευχηθεί για την γρήγορη ανάρρωση των μικρών ασθενών.

Οι δε Φραγκισκανοί καλόγεροι της Ασίζης, στο μήνυμά τους προς τον πάπα, τονίζουν: «οι πράξεις σου είναι γεμάτες ευσπλαχνία και ακολουθούν τον δρόμο που μας υπέδειξε ο Κύριος και ο άγιος Φραγκίσκος. Βρίσκεσαι στο πλευρό των τελευταίων, με απλότητα και έλεος, φέρεις τον λόγο του Ευαγγελίου στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου».

Την Τετάρτη, κατά την καθιερωμένη γενική ακρόαση στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, περίπου δεκαπέντε χιλιάδες πιστοί ευχήθηκαν χρόνια πολλά στον λατινοαμερικανό πάπα, με το παραδοσιακό μοτίβο «Happy birthday tο you», το οποίο στην ιταλική μετάφραση φέρει τον τίτλο «Tanti auguri a te».
Powered by TUODY Software