Γερμανία: STOP σε πρόσφυγες για δημοτική πισίνα

Γερμανία: STOP σε πρόσφυγες για δημοτική πισίνα

Μια πόλη στη δυτική Γερμανία απαγόρευσε στους άρρενες αιτούντες άσυλο την είσοδο στην κλειστή πισίνα του δήμου, καθώς ορισμένες γυναίκες κατήγγειλαν ότι τις παρενόχλησαν σεξουαλικά.

Ο αντιδήμαρχος του Μπόρνχαϊμ, μιας πόλης 48.000 κατοίκων που απέχει 30 χιλιόμετρα νοτίως της Κολονίας, είπε σήμερα ότι ελήφθη μια δύσκολη απόφαση για να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η καταπάτηση των γερμανικών πολιτισμικών αξιών συνιστά μια "κόκκινη γραμμή" που κανείς δεν πρέπει να την παραβιάζει.

"Υπήρξαν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε αυτήν την πισίνα (...) από ομάδες νεαρών ανδρών και αυτό ανάγκασε ορισμένες γυναίκες να φύγουν" από τις εγκαταστάσεις, είπε ο Μάρκους Σνάπκα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

"Αυτό οδήγησε στην απόφαση που έλαβα, ότι δηλαδή οι ενήλικοι άνδρες από τα καταφύγια των αιτούντων άσυλο δεν θα μπορούν να μπαίνουν στο χώρο της πισίνας μέχρι νεωτέρας", πρόσθεσε.

Ο αντιδήμαρχος δεν διευκρίνισε πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο αυτό. Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης οι πρόσφυγες οφείλουν να δείχνουν κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητά τους ώστε να μπαίνουν σε αθλητικές εγκαταστάσεις με μειωμένο εισιτήριο.

Ο Σνάπκα είπε ότι στην πόλη του έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία ώστε οι αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται εκεί να πάρουν μαθήματα σχετικά με την ισότητα των φύλων και τον σεβασμό απέναντι στις γυναίκες.

Οι επιθέσεις σε βάρος γυναικών το βράδυ της Πρωτοχρονιάς έξω από τον καθεδρικό ναό της Κολονίας έχουν προκαλέσει σάλο στη Γερμανία. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι έρευνες για την υπόθεση αυτή επικεντρώνονται σε 19 υπόπτους, από τους οποίους οι 10 έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα και οι υπόλοιποι είναι παράτυποι μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική.

Powered by TUODY Software