Μόσχα: Η Τουρκία προμηθεύει με όπλα τον ISIS

Μόσχα: Η Τουρκία προμηθεύει με όπλα τον ISIS
Στοιχεία που αποδεικνύουν - όπως υποστηρίζει η Μόσχα - ότι η Τουρκία προμηθεύει με όπλα το ISIS, κατέθεσαν οι Ρώσοι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το δίκτυο RT. Όπως λέει ο Ρώσος απεσταλμένος στον ΟΗΕ, Vitaly Churkin, οι προμήθειες εποπτεύονται από τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

«Κύριος προμηθευτής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού του ISIS είναι η Τουρκία, η οποία χρησιμοποιεί τις ΜΚΟ για το σκοπό αυτό. Ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών της Τουρκίας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις αυτές. Οι μεταφορές που γίνονται μέσω αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας», ανέφερε στην επιστολή του προς τον ΟΗΕ ο Churkin. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεταφορά πραγματοποιείται κυρίως με οχήματα, μεταξύ αυτών και οχήματα που εμφανίζονται να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά σε αρκετές ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τουρκικούς ή άλλους πόρους. Σύμφωνα με την επιστολή, οι τρομοκρατικές ομάδες, που δρουν στη Συρία έλαβαν εκρηκτικές ύλες αξίας 1,9 εκατ. δολαρίων μέσω της Τουρκίας το περασμένο έτος.

Συνολικά, οι τρομοκράτες έλαβαν 2.500 τόνους νιτρικού αμμωνίου (αξίας περίπου 788.700 δολαρίων), 456 τόνους νιτρικού καλίου ($ 468,700), 75 τόνους σκόνης αλουμινίου ($ 496,500), νιτρικό νάτριο ($ 19.400), γλυκερίνη ($ 102.500) και νιτρικό οξύ (34.000 χιλιάδες $) μέσω της Τουρκίας το 2015, προσέθεσε ο Vitaly Churkin.
Powered by TUODY Software