"Να καθυστερεί η πώληση όπλων για... εν δυνάμει τρομοκράτες"

"Να καθυστερεί η πώληση όπλων για... εν δυνάμει τρομοκράτες"
Το ισχυρότερο λόμπι των υποστηρικτών της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, η NRA (National Rifle Association, Εθνική Ένωση Οπλοκατοχής) ανακοίνωσε πως εμμένει στην τοποθέτηση της αναφορικά με τους καταλόγους παρακολούθησης υπόπτων για τρομοκρατία και την πρόσβαση αυτών σε όπλα, τονίζοντας πως οι πωλήσεις όπλων σε δυνητικούς αγοραστές, που βρίσκονται σε αυτούς τους καταλόγους, θα πρέπει να καθυστερούν, καθώς το FBI διεξάγει έρευνα για αυτούς.

Η NRA τονίζει πως τα μέτρα προστασίας θα πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να αφαιρεθούν όσοι βρίσκονται αδίκως σε αυτές τις λίστες.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως θα συναντηθεί με την NRA σχετικά με τον περιορισμό πώλησης όπλων σε όσους περιλαμβάνονται στον «κατάλογο παρακολούθησης», για τρομοκρατία που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση, σε μια κίνηση που ενδεχομένως να ασκήσει πίεση σε μέλη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος να θεσπίσουν νέους περιορισμούς στην οπλοκατοχή, έπειτα από την σφαγή στο Ορλάντο.

Η NRA, που στηρίζει επίσημα τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις εκλογές για τον Λευκό Οίκο, χαιρέτισε την συνάντηση.

"Θα συναντηθώ με την NRA, που έχει υποστηρίξει την υποψηφιότητα μου, σχετικά με την αποτροπή πώλησης όπλων σε όσους βρίσκονται σε καταλόγους παρακολούθησης για τρομοκρατία, ή σε λίστες απαγόρευσης επιβίβασης" σε αεροσκάφη, τόνισε ο Τραμπ σε ανάρτηση του στο Twitter.

Ο δισεκατομμυριούχος έχει δεσμευθεί ότι θα προασπίσει το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών των ΗΠΑ στην οπλοκατοχή και έχει κατηγορήσει την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον ότι επιθυμεί να καταργήσει αυτό το δικαίωμα, ισχυρισμός που η Κλίντον διαψεύδει.

Όπως ανέφερε ένα μέλος μιας οργάνωσης για τον έλεγχο της οπλοκατοχής, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Πατ Τόμεϊ εργάζεται ήδη για την κατάρτιση ενός νομοσχεδίου που θα αποτρέπει την πώληση όπλων σε ανθρώπους που βρίσκονται σε τέτοιους καταλόγους παρακολούθησης.
Powered by TUODY Software