Τις έδιωξαν από πισίνα επειδή φορούσαν μπουρκίνι...

Τις έδιωξαν από πισίνα επειδή φορούσαν μπουρκίνι...
Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση υπευθύνων πισίνας στη Βιέννη να ζητήσουν από δύο μουσουλμάνες που πήγαν να κολυμπήσουν με μπουρκίνι, το μαγιό που καλύπτει το κεφάλι και το σώμα, να φύγουν από τον χώρο. Όπως έγινε γνωστό στον αυστριακό τύπο, προκλήθηκε διαμάχη μεταξύ των δύο μουσουλμάνων φοιτητριών και της διεύθυνσης της πισίνας.

Ο υπεύθυνος της πισίνας Stadthallenbad, Manred Faly, δήλωσε ότι οι δύο φοιτήτριες δεν έγιναν δεκτές επειδή φορούσαν βαμβακερά μπουρκίνι. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι σε όλες τις πισίνες για λόγους ασφαλείας και υγιεινής απαγορεύονται τα βαμβακερά μαγιό καθώς δεν στεγνώνουν γρήγορα, ούτε είναι αδιάβροχα, όπως απαιτούν τα πρότυπα υγιεινής, αλλά αντίθετα κατακρατούν το νερό με κίνδυνο να παρασύρουν τον κολυμβητή προς τα κάτω.

Όμως, η μία εκ των δύο φοιτητριών, αντέδρασε στις παραπάνω δηλώσεις και υποστήριξε ότι εκείνη και η φίλη της εκδιώχθηκαν από την πισίνα επειδή είναι μουσουλμάνες. Η 23χρονη υποστήριξε ότι πριν οι δύο κοπέλες επισκεφθούν την πισίνα της αυστριακής πρωτεύουσας, η ίδια είχε τηλεφωνήσει και ρώτησε αν επιτρέπεται το μπουρκίνι. Η νεαρή μουσουλμάνα ισχυρίζεται ότι η απάντηση των υπεύθυνων ήταν καταφατική.

Όπως δημοσιεύει η Kronen Zeitung, οι δύο μουσουλμάνες κατέθεσαν γραπτώς τα παράπονά τους σε μουσουλμανικές οργανώσεις που δρουν στην Αυστρία και ζήτησαν να γίνουν διαμαρτυρίες εναντίον της συγκεκριμένης πισίνας.
Powered by TUODY Software