Θάνατος, φρίκη, δυστυχία στο Χαλέπι της Συρίας

Θάνατος, φρίκη, δυστυχία στο Χαλέπι της Συρίας
Νέοι βομβαρδισμοί έπληξαν το Χαλέπι, όπου τα ιατρικά εφόδια και τα τρόφιμα γίνονται όλο και πιο σπάνια. Ο απολογισμός των θανάτων έφθασε τουλάχιστον τους 128, στην πλειονότητά τους άμαχοι, από την Πέμπτη το βράδυ, όταν ο στρατός ανακοίνωσε την έναρξη μεγάλης επιχείρησης για την ανακατάληψη.

"Δεκάδες επιδρομές" πραγματοποιήθηκαν από ρωσικά και συριακά αεροσκάφη από τα μεσάνυχτα στο ανατολικό τμήμα της πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες. Οι επιδρομές εντάθηκαν την αυγή, προκαλώντας το ξέσπασμα μεγάλων πυρκαγιών, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται 20 παιδιά και εννέα γυναίκες, διευκρίνισε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου. Εξάλλου, 36 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αγροτικές περιοχές της επαρχίας Χαλέπι, και περίπου 400 τραυματίστηκαν στο σύνολο της επαρχίας, σύμφωνα με τον ίδιον.

Οι περίπου 250.000 κάτοικοι των ανταρτοκρατούμενων περιοχών του Χαλεπίου δεν λαμβάνουν βοήθεια απέξω ουσιαστικά εδώ και δύο μήνες και δεν έχουν νερό από το Σάββατο λόγω των βομβαρδισμών, σύμφωνα με τη Unicef.

Τα νοσοκομεία "αντιμετωπίζουν μια πολύ ισχυρή πίεση λόγω του αυξημένου αριθμού τραυματιών και της έλλειψης αίματος που συνδέεται εν μέρει με την απουσία χειρουργών ειδικευμένων στις μεταγγίσεις", δήλωσε ιατρική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο. "Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, οι πιο σοβαρά τραυματίες ακρωτηριάζονται αμέσως".

Ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου διαπίστωσε πως η τιμή επτά μερίδων αραβικού ψωμιού αυξήθηκε από τις 350 συριακές λίρες (70 σεντ) την περασμένη εβδομάδα, πριν από την επίθεση, στις 500 (ένα δολάριο).

Στη Νέα Υόρκη, οι δυτικές χώρες κατηγόρησαν τη Μόσχα στη διάρκεια μιας έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, χθες βράδυ

"Αυτό που υποστηρίζει και κάνει η Ρωσία (στο Χαλέπι) δεν είναι η μάχη κατά της τρομοκρατίας, αλλά η βαρβαρότητα", δήλωσε η αμερικανίδα μόνιμη αντιπρόσωπος Σαμάνθα Πάουερ. Ο ρώσος ομόλογός της Βιτάλι Τσούρκιν επέρριψε την ευθύνη για το αδιέξοδο στον διεθνή συνασπισμό του οποίου ηγείται η Ουάσινγκτον.
 
Powered by TUODY Software