"Τεράστιος στόχος" το Χαλέπι - Βόμβες κατά αμάχων

"Τεράστιος στόχος" το Χαλέπι - Βόμβες κατά αμάχων
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) κάλεσαν τη Συρία και τη Ρωσία να θέσουν τέρμα στο λουτρό αίματος στο Χαλέπι καθώς τα αεροπλάνα "ρίχνουν κατά ριπάς βόμβες στην πόλη". "Όλο το ανατολικό Χαλέπι έχει γίνει ένας τεράστιος στόχος", δήλωσε ο διευθυντής επιχειρήσεων των MSF, Σίσκο Βιγιαλόνγκα.

Μεταξύ 21 και 26 Σεπτεμβρίου, τα νοσοκομεία του Χαλεπίου που βρίσκονταν ακόμη σε λειτουργία δέχθηκαν περισσότερους από 822 τραυματίες, από τους οποίους τουλάχιστον 221 παιδιά και παρέλαβαν περισσότερους από 278 νεκρούς, από τους οποίους τουλάχιστον 96 ήταν παιδιά, ανέφεραν οι MSF.

"Οι ασθενείς πρέπει να περιμένουν ώστε άλλοι να πεθάνουν για να έχουν την ελπίδα να εξασφαλίσουν ένα κρεβάτι. Δεν διαθέτουμε παρά μόνο τρεις αίθουσες χειρουργείων", δηλώνει ο δρ Αμπού Ουάσιμ, ο οποίος διευθύνει το τραυματολογικό νοσοκομείο στο ανατολικό Χαλέπι, μια δομή που υποστηρίζεται από τους MSF.

Τον Αύγουστο οι MSF κατάφεραν να στείλουν ένα φορτίο ιατρικών υλικών στην πόλη στη διάρκεια μιας σύντομης διακοπής της πολιορκίας, αλλά δεν μπόρεσε να το επαναλάβει από τότε.

"Τώρα η πόλη βρίσκεται υπό πλήρη πολιορκία, οι ανθρωπιστικές αυτοκινητοπομπές αποτελούν στόχο επιθέσεων και οι βομβαρδισμοί είναι εντατικοί", ανέφερε ο Σϊσκο Βιγιαλόνγκα, ο οποίος ζήτησε "την απομάκρυνση των πιο σοβαρά αρρώστων και των τραυματιών". "Αν δεν γίνει κάτι, θα επιβεβαιωθούμε ότι οι φόβοι μας είχαν βάση: ο κόσμος θα έχει εγκαταλείψει τους πληθυσμούς του Χαλεπίου σε έναν αργό και βίαιο θάνατο", καταλήγει.


Περίπου 600 τραυματίες δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να λάβουν ιατρική φροντίδα στο ανατολικό Χαλέπι λόγω έλλειψης προσωπικού ή κατάλληλων υλικών, ανέφερε ο ΟΗΕ.
Powered by TUODY Software