Δακρύζει ο Τριντό στην επανένωση με πρόσφυγα...

Δακρύζει ο Τριντό στην επανένωση με πρόσφυγα...
Σε κλάματα ξέσπασε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό όταν σε εκπομπή του CBS βρέθηκε και πάλι με έναν Σύρο πρόσφυγα που ο ίδιος προσωπικά είχε καλωσορίσει στον Καναδά πριν από έναν χρόνο.
 
Ο Vanig Garabedian και η οικογένειά του έφτασαν στο Τορόντο από το Χαλέπι τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο κ. Garabedian περιέγραψε τα συναισθήματά του όταν αντίκρισε τον Τριντό να τους υποδέχεται μαζί με άλλους πρόσφυγες στο αεροδρόμιο:

“Όταν συνάντησα τον πρωθυπουργό, μου είπε μόνο δύο λόγια: Καλωσορίσατε σπίτι", με τον Τριντό, που τον παρακολουθούσε, να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του. “Το μυαλό μου εκείνη τη στιγμή", συνέχισε ο κ.Garabedian, "πήγε πίσω στη Συρία, στο πόσο χαρούμενη ήταν η ζωή μας πριν τον πόλεμο και μετά σκέφτηκα τις φρικτές στιγμές που ζήσαμε κατά τη διάρκεια του πολέμου. Έτσι, αισθάνθηκα περήφανος που ήμουν εδώ και τώρα, έναν χρόνο μετά, είμαι το ίδιο περήφανος που είμαι Καναδός πολίτης όσο περήφανος νιώθω που είμαι Σύρος".

Δείτε το συγκινητικό απόσπασμαΟ Τριντό κλήθηκε απ' τον δημοσιογράφο να μιλήσει για τη συγκίνηση που ένιωσε:

“Βρέθηκα στο αεροδρόμιο εκπροσωπώντας όλους τους συμπολίτες μου για να σας υποδεχθώ, κάτι που για μένα ήταν πολύ σημαντικό. Όταν είδα εσάς και τις κόρες σας να έρχεστε προς το μέρος μου, συνειδητοποίησα πως μπορούσα να βοηθήσω. Είπα: Μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι μας και πράγματι έτσι έγινε".

Και ο Καναδός πρωθυπουργός συνέχισε: "Μόλις σας είδα εδώ απόψε, είπα στον εαυτό μου πως θα συγκρατηθώ, αλλά είναι τόσο όμορφη αυτή η στιγμή"...

Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ και έναν χρόνο, από την ανάληψη της πρωθυπουργίας του Καναδά απ' τον Τζάστιν Τριντό, έχει εκπονηθεί σχέδιο υποδοχής στην χώρα 25.000 προσφύγων. Από τις 4 Νοεμβρίου 2015, πάνω από 35.000 Σύροι πρόσφυγες έχουν εγκατασταθεί στην χώρα, ενώ επιπλέον 20.000 αιτήσεις ασύλου από πρόσφυγες σε Ιορδανία, Λίβανο, Τουρκία και άλλες χώρες, είναι σε διαδικασία εξέτασης.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software