Για προβοκάτσια μιλούν Λαβρόφ - Τσαβούσογλου

Για προβοκάτσια μιλούν Λαβρόφ - Τσαβούσογλου
Σε καλό κλίμα η συνάντηση μεταξύ του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο της τριμερούς για τη Συρία, στη Μόσχα, την επόμενη ημέρα της δολοφονίας του ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, σε ένα "μαφιόζικου τύπου" χτύπημα που εγείρει ερωτήματα για την ασφάλεια.

"Ο βασικός στόχος του δράστη ήταν να βλάψει τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις και να θέσεις σε κίνδυνο την πρόοδο που έχουμε επιτύχει με τις κοινές μας προσπάθειες τον τελευταίο καιρό", δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

"Η Ρωσία όπως και η Τουρκία αντιλαμβάνονται ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους οργανωτές της εγκληματικής ενέργειας να επιτύχουν τον στόχο τους", υπογράμμισε.

Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι ευγνώμων στην Τουρκία για την ταχεία αντίδρασή της στη δολοφονία αυτή. Από την πλευρά του, ο Τσαβούσογλου επανέλαβε τη βούληση της Τουρκίας να συνεχίσει "το κοινό έργο για την πολιτική διευθέτηση στη Συρία, όπως και για την ανάπτυξη του συνόλου των διμερών σχέσεων".

"Ελπίζω ότι οι διαπραγματευτές μας, καθώς και η προσεχής τριμερής συνάντηση μαζί με τον ιρανό ομόλογό μας θα επιτρέψουν να καταλήξουμε σε συμφωνίες που θα συντείνουν στην προώθηση της διαδικασίας διευθέτησης της στη Συρία (...) αλλά χωρίς να γίνουν παραχωρήσεις στους τρομοκράτες", δήλωσε απευθυνόμενος στον Τσαβούσογλου.

 

Τί γράφει ο ρωσικός Τύπος

Η δολοφονία του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα, που έχουν σημειώσει σημαντική προσέγγιση έναν χρόνο μετά τη διπλωματική κρίση που προκλήθηκε από την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους στη συρο-τουρκική μεθόριο, σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο.

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software