4.000 μαχητές έφυγαν από το Χαλέπι

4.000 μαχητές έφυγαν από το Χαλέπι
Περισσότεροι από 4.000 μαχητές απομακρύνθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από το ανατολικό Χαλέπι προς ανταρτοκρατούμενες περιοχές, βάσει μιας συμφωνίας μεταξύ των εμπολέμων υπό την επίβλεψη της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, ανέφερε σήμερα η ΔΕΕΣ.

"Στη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη, σε ένα από τελευταία στάδια της απομάκρυνσης [ανταρτών και αμάχων], περισσότεροι από 4.000 μαχητές απομακρύνθηκαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα (IX), βαν και φορτηγά από το ανατολικό Χαλέπι προς το δυτικό αγροτικό Χαλέπι, όπως προβλέπει η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των διαφόρων μερών", δήλωσε η εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ Κρίστα Άρμστρονγκ.

Έτσι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που απομακρύνθηκαν από την περιοχή στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας επιχείρησης, η οποία εμποδίστηκε από την πυκνή χιονόπτωση και τον άνεμο, ανέρχεται σε 34.000, είπε.

"Η απομάκρυνση θα συνεχιστεί καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας και πιθανότατα και αύριο (Παρασκευή). Χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν να απομακρυνθούν", είπε η Άρμστρονγκ.

Στο μεταξύ, ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε σήμερα ότι οι βομβαρδισμοί της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Συρία επέτρεψαν την "εκκαθάριση" 35.000 μαχητών αφότου ξεκίνησε η ρωσική επέμβαση στη συριακή διένεξη τον Σεπτέμβριο του 2015.

"Από την έναρξη των επιχειρήσεών της, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε 17.800 αεροπορικές επιδρομές, έπληξε 71.000 φορές τις υποδομές των τρομοκρατών, διαλύοντας έτσι 725 στρατόπεδα εκπαίδευσης, 405 εργοστάσια και εργαστήρια κατασκευής εκρηκτικών, 1.500 στρατιωτικά εφόδια, [εκκαθρίζοντας] 35.000 μαχητές, από τους οποίους 204 διοικητές", δήλωσε ο Σόιγκου.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software