Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε πλήρως το Χαλέπι

Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε πλήρως το Χαλέπι
Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε πλήρως την πόλη του Χαλεπιού, αναφέρει ανακοίνωση του επιτελείου που δόθηκε στη δημοσιότητα. Λίγο νωρίτερα, είχε αναχωρήσει η τελευταία αυτοκινητοπομπή με αντάρτες και αμάχους, όπως μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

«Τα τέσσερα τελευταία λεωφορεία που μετέφεραν τρομοκράτες και μέλη των οικογενειών τους έφτασαν στη Ραμούσα», μια συνοικία στο νότιο τμήμα της πόλης του Χαλεπιού όπου βρίσκεται μια πύλη προς ανταρτοκρατούμενες περιοχές.  

Η επιχείρηση διάρκειας μίας εβδομάδας για την απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων αμάχων και ανταρτών από τις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού καθώς και πληθυσμού από δύο σιιτικά χωριά στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας ολοκληρώθηκε, ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ).

«Η εκκένωση αμάχων που επιθυμούσαν να απομακρυνθούν καθώς και τραυματιών και μαχητών ολοκληρώθηκε», τόνισε η εκπρόσωπος του ΔΕΕΣ Κρίστα Αρμστρονγκ.

Η διεθνής οργάνωση ηγήθηκε της περίπλοκης επιχείρησης που διεξήχθη σε δύσκολες καιρικές συνθήκες με χιονοπτώσεις σε συνεργασία με την Συριακή Αραβική Ερυθρά Ημισέληνο (SARC).  

Φονικές μάχες στην Αλ Μπαμπ

Στο μεταξύ, ο απολογισμός των επιδρομών αεροσκαφών της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον της συριακής πόλης αλ Μπαμπ, προπυργίου του ISIS στην επαρχία του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, ανήλθε σε 47 νεκρούς μεταξύ των αμάχων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ΜΚΟ, η οποία είχε κάνει λόγο νωρίτερα για 29 αμάχους νεκρούς, διευκρίνισε ότι μεταξύ των 47 θυμάτων είναι 14 παιδιά και 9 γυναίκες.  
Powered by TUODY Software