"Έπιασαν" γιατρούς με μίζες από φαρμακευτικές

"Έπιασαν" γιατρούς με μίζες από φαρμακευτικές
Τρεις γιατροί στη Σανγκάη κι ένας στην επαρχία Χουνάν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς διεξάγονται έρευνες σε βάρος τους διότι φέρονται να δωροδοκούνταν από φαρμακευτικές εταιρείες, μετέδωσαν κινεζικά ΜΜΕ.

Μια εκπομπή έρευνας του κινεζικού τηλεοπτικού δικτύου CCTV που μεταδόθηκε το Σάββατο αποκάλυψε πως στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών προσπάθησαν να δωροδοκήσουν γιατρούς σε έξι νοσοκομεία στη Σανγκάη και στην Χουνάν.

Τα χρήματα που τους προσέφεραν ανέρχονταν στο 30 ως 40% της τιμής πώλησης των σκευασμάτων που τους ζητούσαν να προωθήσουν, σύμφωνα με την τηλεοπτική εκπομπή αυτή.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη Σανγκάη ανακοίνωσαν ότι άρχισαν έρευνα.

Οι αρχές της Χουνάν ανακοίνωσαν ότι θα βελτιώσουν τη διαδικασία ελέγχου των διαδικασιών που σχετίζονται με τη διάθεση φαρμάκων. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού της Κίνας ανακοίνωσε ότι στέλνει επίσης μια ομάδα για να διεξαγάγει έρευνα.

Τον Ιούνιο, ένας αξιωματούχος που έχει τεθεί επικεφαλής των προσπαθειών αντιμετώπισης της διαφθοράς κατηγόρησε το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων της Κίνας ότι αδρανούν μπροστά στο σοβαρό πρόβλημα της δωροδοκίας γιατρών για την προώθηση των πωλήσεων διαφόρων σκευασμάτων.

Το σύστημα υγείας της Κίνας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, όπως αδυναμία των νοσοκομείων να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού, εντάσεις μεταξύ ασθενών και προσωπικού, αλλά και φαινόμενα διαφθοράς. Η κυβέρνηση δυσκολεύεται να προωθήσει μεταρρυθμίσεις.
Powered by TUODY Software