Ένα κοριτσάκι νεκρό από την κακοκαιρία στις ΗΠΑ

Ένα κοριτσάκι νεκρό από την κακοκαιρία στις ΗΠΑ
Χιονοπτώσεις ρεκόρ και βροχοπτώσεις έπληξαν τις δυτικές ΗΠΑ, αυξάνοντας τον κίνδυνο πλημμυρών, ενώ θερμοκρασίες υπό το μηδέν καταγράφονται σε ορισμένες περιοχές. Προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα εκδόθηκαν σε περιοχές της Καλιφόρνια, του Κολοράντο, του Ουαϊόμινγκ και της Γιούτα.

Ένα 8χρονο κοριτσάκι σκοτώθηκε στην παραθαλάσσια πόλη Ότις στο Όρεγκον, όταν μια καταιγίδα συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους και χιονοπτώσεις σάρωσε την περιοχή κι ένα δέντρο ξεριζώθηκε και καταπλάκωσε το σπίτι της νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, μετέδωσε το CBS. 

Χιονοθύελλες σάρωσαν το Όρεγκον, που επίσης βρέθηκε αντιμέτωπο με την ξηρασία πέρυσι, με αποτέλεσμα να κλείσουν σχολεία και εθνικές οδοί.

Στο Μέντφορντ, στο Όρεγκον, το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 20 εκατοστά σε μία ημέρα, ένα ρεκόρ σε διάστημα 24 ωρών τα τελευταία σχεδόν 100 χρόνια, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο KTVL News 10.

Η Καλιφόρνια, όπου η ξηρασία των τελευταίων 5 ετών έχει ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα καταστροφικών πυρκαγιών, δίνει μάχη με τις πλημμύρες που ακολούθησαν τις σφοδρές βροχοπτώσεις νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. 

Τα ποτάμια αναμένεται να υπερχειλίσουν στο βόρειο και κεντρικό τμήμα της πολιτείας σε επίπεδα που τελευταία φορά καταγράφηκαν τον Δεκέμβριο του 2005, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι χιονοπτώσεις στην οροσειρά της Σιέρα Νεβάδα προβλέπεται να είναι διπλάσιες του μηνιαίου μέσου όρου τον μήνα Ιανουάριο. 
 
Powered by TUODY Software