Καθηγητής "θα εξαφανίσει τον ISIS"... στο Διαδίκτυο

Καθηγητής "θα εξαφανίσει τον ISIS"... στο Διαδίκτυο
Καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Ντάρτμουθ της Βρετανίας, υποστηρίζει πως έχει δημιουργήσει λογισμικό, ικανό να «κατατροπώσει» το Ισλαμικό Κράτος – στο Διαδίκτυο τουλάχιστον – και να αποτρέψει τη ριζοσπαστικοποίηση εκατοντάδων Μουσουλμάνων.

Ο Hany Farid αναφέρει πως η ριζοσπαστικοποίηση δεν συμβαίνει απαραίτητα σε ανθρώπους που ζουν τον πόλεμο, αλλά πιο συχνά μέσω του Facebook και του Twitter, όπου εξτρεμιστές μπορούν να ανεβάζουν προπαγάνδα υπέρ της οργάνωσης.

«Αν δει κανείς τις επιθέσεις στο Ορλάντο, στο Σαν Μπερναντίνο, στη Νίκαια και το Παρίσι, στις Βρυξέλλες, οι δράστες ριζοσπαστικοποιήθηκαν online. Δεν πήγαν στη Συρία, παρακολούθησαν βίντεο στο Youtube. Η σκοτεινή πλευρά του ανοιχτού Ίντερνετ είναι πως βλαβερές ιδέες και απόψεις είναι προσβάσιμες σε 7,5  εκατομμύρια ανθρώπους», σημειώνει.

Ο κ. Φαρίντ εργάζεται για την οργάνωση Counter Extremism Project, η οποία διαθέτει μια τεράστια βάση δεδομένων που σχετίζεται με την online παρουσία εξτρεμιστών. To λογισμικό του διατίθεται σε εταιρείες που μπορούν να αποκρούουν τέτοιο περιεχόμενο, που πέφτει στην αντίληψή τους ή τους επηρεάζει και να το αναφέρουν στις αρχές.

Σύμφωνα με άρθρο της Express, το Twitter έχει ήδη διαγράψει 125.000 λογαριασμούς για σχέσεις με την τρομοκρατία από το 2015.   
 
 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software